Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-stjepan-radic

Kad Bog govori ili djeluje, tada govori i djeluje u svoj punini Oca, Sina i Duha Svetog

Na svetkovinu Presvetog Trojstva iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. prof. dr. sc. Stjepana Radića, svećenika te mjesne Crkve i profesora na KBF-u u Đakovu, a koji vrši i službu rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Radić, između ostalog, ističe: "Kad Bog govori ili djeluje, tada govori i djeluje u svoj punini Oca, Sina i Duha Svetog. Ili pak, s druge strane, kad govori i djeluje Otac, tada u punini, u isto vrijeme, govore i djeluju druge dvije osobe, Sin i Duh Sveti."

Bog nam daruje trenutke, ali redovito u njima i pokoji tren. Nemojmo ih propuštati!

Na treću nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. prof. dr. sc. Stjepana Radića, svećenika te mjesne Crkve i profesora na KBF-u u Đakovu, a koji vrši i službu rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Radić, između ostalog, ističe: "Što je tren i što se može napraviti u njemu!? Mnogo! Svjedoči to današnji Isusov poziv upućen apostolima: u tren oka se nešto može odigrati, primjerice, pogled, odnosno susret očiju."

Bog daje da nakon bratske opomene steknemo brata i s njim činimo zajedništvo

Na 23. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. prof. dr. sc. Stjepana Radića, svećenika te mjesne Crkve i profesora na KBF-u u Đakovu, a koji vrši i službu rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Radić, između ostalog, ističe: "Svako dobro i milosno djelo prati svemogući Bog. Upravo On daje da nakon bratske opomene steknemo brata i s njim činimo zajedništvo, kako ono prijateljsko, tako i molitveno i svako drugo."

Zajednica Crkve svakom pomaže da možemo rasti u vlastitoj vjeri unatoč drami života

Na Uskrs iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. prof. dr. sc. Stjepana Radića, svećenika te mjesne Crkve i profesora na KBF-u u Đakovu, a koji vrši i službu rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Radić, između ostalog, ističe: "Onaj koji nas je prepustio pročišćenju zna u kojem trenutku trebamo izići iz svega toga prokušani. Budimo, stoga, vjerni poput Blažene Djevice Marije i drugih vjernih koji su ponajprije stali uz križ, a zatim nakon toga radosno i oduševljeno širili istinu Uskrsnuća Kristova."

Što rođenje malenog Djeteta znači za čovječanstvo uopće?

Na Badnjak iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. prof. dr. sc. Stjepana Radića, svećenika te mjesne Crkve i profesora na KBF-u u Đakovu, a koji vrši i službu rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Radić, između ostalog, ističe: "Crkva je namjerno uvela misu polnoćku upravo iz razloga da bi pokazala tu stvarnost sudbonosnog prijelaza za čovječanstvo općenito, ali i za svakog čovjeka posebno, te da bismo svega toga postali svjesni."

Marija - istinska Majka svih kršćana koji joj se utječu za pomoć

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. prof. dr. sc. Stjepana Radića, svećenika te mjesne Crkve i profesora na KBF-u u Đakovu, a koji vrši i službu rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Radić, između ostalog, ističe: "Ona zna kako je to kad se vapi za Božjom pomoći. Međutim, ona isto tako zna kako je to kad se ta ista pomoć iskusi. Kao prva zagovornica kod Sina, upravo radi tog iskustva, ona biva u isto vrijeme istinska Majka svih kršćana koji joj se utječu za pomoć."

Isusova slika stada je slika same Crkve, Isus je nije zamislio savršenom

Na četvrtu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. prof. dr. sc. Stjepana Radića, svećenika te mjesne Crkve i profesora na KBF-u u Đakovu, a koji vrši i službu rektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Radić, između ostalog, ističe: "Sliku dobrog pastira u osnovi čine pastir i ovce, odnosno stado. Međutim, zašto ne bismo sliku proširili i s Isusom dalje promišljali? U jednom se stadu obično nalazi i neki pas – mi ga nazivamo ovčarom. Nadalje, tu je i pokoji ovan, pa koze i jarci. Nekome će izgledati da ovdje narušavamo pobožnu idilu, međutim, slika dobrog pastira biva upotpunjena tek onda kad i te životinje ovdje pridružimo."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja