Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-mr-sc-tomislav-hacko

Uloga crkvenih zvona u nevremenu

Bez obzira na protek vremena, osim što bi zvona svima bila znak upozorenja, još više zvona su bila i još uvijek jesu poziv da se upre pogled prema Nebu, a ruke sklope na molitvu kako bi se od Gospodina, Presvete Bogorodice i svetaca molila zaštita - za ljude, polja, usjeve, blago i imovinu.

Poklik "Aleluja"

Liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko u emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Što se događa u svetoj misi?", govorio je u nedjelju 18. prosinca o pokliku Aleluja.

Zborna molitva ili Collecta

Liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko u emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Što se događa u svetoj misi?", govorio je u nedjelju 4. prosinca o Zbornoj molitvi.

Zašto činimo znak križa?

Liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko u emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Što se događa u svetoj misi?", tumačio je u nedjelju 6. studenog obredne molitve i geste koje činimo za vrijeme euharistijskoga slavlja.

Zaziv Kyrie Eleison

Liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko u emisiji Hrvatskog katoličkog radija "Što se događa u svetoj misi?", govorio je u nedjelju 20. studenog o podrijetlu liturgijskog zaziva Kyrie Eleiso i Kriste Eleison.

Važnost svečane procesije

Liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija "Što se događa u svetoj misi?", govorio je u nedjelju 30. listopada o ulaznim procesijama.

Kako ispravno ući u crkvu?

Liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko u nedjelju 23. listopada u emisiji Hrvatskoga katoličkog radija "Što se događa u svetoj misi", govorio je kako ispravno ući u crkvu i zašto je važno na vrijeme doći na svetu misu.

Donosimo obred kićenja bora

Uoči svetkovine Božića, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je tekst Obreda kićenja bora koji se može slaviti u župnim zajednicama i/ili u obiteljskim domovima, a pripremio ga je liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja