Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-kresimir-saf

Hodočašće Skrovitoj Gospi Šumanovačkoj

Sedamdeset župljana Župe Svih Svetih iz Đakova predvođeni župnikom Ivanom Lenićem i župnim vikarom Antunom Nikolićem, u subotu, 15. lipnja 2024. pošli su na hodočašće Skrovitoj Gospi Šumanovačkoj. 

Hula je negirati Isusa, Crkvu, Tradiciju i Duha Božjega

Na desetu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu. "Kako je jednostavno ocrniti i etiketirati nečije dobro djelo samo zato što nije u skladu s onim što sam ja u svojoj ljudskosti zamislio", poručuje vlč. Šaf.

Bog želi da se preko mojeg i tvojeg života on rađa u današnjem vremenu

Na četvrtu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i župnog upravitelja Župe Pohođenja BDM u Soljanima. "Prvenstvena nam je zadaća hvaliti i slaviti Boga Stvoritelja, a da bismo to mogli, trebamo mu dopustiti da siđe u naš život, da uđe u našu nutrinu i da se, slikovito rečeno, rodi u našoj utrobi. Želi preko mene i tebe, brate i sestro, doći u ovaj svijet. Želi da se preko mojeg i tvojeg života on rađa u današnjem vremenu", poručuje vlč. Šaf.

Isus nam se kao prava nebeska hrana svakodnevno daje, a koliko to zapravo vjerujemo?

Na 20. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i župnog upravitelja Župe Pohođenja BDM u Soljanima. "Isus nam se kao prava nebeska hrana svakodnevno daje, a koliko zapravo vjerujemo da On, prisutan u Riječi, u Oltarskom Sakramentu, u kaležu, može donijeti promjenu u moj život? Neka nas Kanaanka, poganka, strankinja pouči pravoj, iskrenoj vjeri i opredijeljenosti za Gospodina", poručuje vlč. Šaf.

Trudimo se biti sveti, biti savršeni uvijek se napajajući izvorom svetosti, Bogom

Na sedmu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i župnog upravitelja Župe Pohođenja BDM u Soljanima. "Budite sveti. Poziv je to upućen svakom čovjeku, svakom vjerniku da iz dana u dan razmišlja o vlastitu odnosu prema Bogu koji se jača i učvršćuje onda kada jačamo i usavršavamo odnose prema bližnjima", poručuje vlč. Šaf.

Trudimo se zagledani u Krista, davati svoj život za svakog čovjeka, služeći Bogu i ljudima, ne tražeći ništa zauzvrat

Na 22. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i župnog upravitelja Župe Pohođenja BDM u Soljanima. Vlč. Šaf, između ostalog, ističe: "Trudimo se, braćo i sestre, zagledani u Krista, davati svoj život za svakog čovjeka, služeći Bogu i ljudima, ne tražeći ništa zauzvrat. Vratimo onu božansku i uzvišenu vrijednost krijeposti poniznosti i samozatajnog djelovanja, ne propovijedima, traktatima i nekakvim podučavanjima drugih, nego svjedočanstvom vlastitog života."

Razmišljajmo da nakon ovozemaljskog života imamo stati pred lice Sina Čovječjega

Na 10. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i župnog upravitelja Župe Pohođenja BDM u Soljanima. Vlč. Šaf, između ostalog, ističe: "Upravo u ovom vremenu pred sam kraj crkvene godine, brate i sestro, moraš iznova u sebi pronaći svoje počelo, izvor ljubavi, onaj zajednički nazivnik svima nama ljudima – Isusa Krista. Htjeli si to priznati ili ne, on je ipak jedan i jedini Bog, onaj koji nas vodi, koji nas uči pravim vrijednostima, iako je ta pouka nekada teška i zahtjevna."

Bog nas poziva na strpljivost

Na 10. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i župnog upravitelja Župe Pohođenja BDM u Soljanima. Vlč. Šaf, između ostalog, ističe: "Bog je toliko dobar i milosrdan i ima tako veliko strpljenje sa svakim od nas. Poziva nas da mu se trudimo odgovoriti na isti način. Koliko smo samo grešni, koliko često idemo stranputicama, prekršimo Božju zapovijed, povrijedimo Boga ili bližnjega – a taj isti Bog nas čeka raširenih ruku i opetovano oprašta našu užurbanost i nesmotrenost."

Dužni smo opraštati jedni drugima, bez zadrške i tako graditi kraljevstvo nebesko već ovdje na zemlji

Na 24. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i župnog upravitelja Župe Pohođenja BDM u Soljanima. Vlč. Šaf, između ostalog, ističe: "Kako je Bog oprostio nama ljudima, da bi to oproštenje postalo djelotvorno, i mi smo dužni opraštati jedni drugima, bez zadrške, evanđeoski rečeno - 'od srca' i tako graditi kraljevstvo nebesko već ovdje na zemlji." 

Vrati narušeni mir svom srcu

Na 2. vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Šafa, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnog upravitelja Župe Preobraženja Gospodinova u Strošincima i župnog upravitelja Župe Pohođenja BDM u Soljanima. Vlč. Šaf, između ostalog, ističe: "Kad dopustiš da njegov mir bude u tvom srcu, tada dopuštaš Gospodinu da učini još jedan korak u tvom životu – da njegovom snagom započneš mijenjati, prvo sebe, a onda i druge oko sebe. Dopuštaš sebi ponovno revitalizirati onu sliku Božju na koju si stvoren."

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja