Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-kresimir-cutura

Neka Gospodin bude milosrdan - našim pokojnima i nama koji smo još na zemlji

Na Dušni dan prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. "Krist Gospodin danas u Evanđelju kaže da želi sve one koje mu daje Otac uskrisiti i darovati im vječni život. Ne želi da itko propadne. Tko, dakle, vjeruje u Njega, već ima život vječni", poručuje vlč. Čutura.

Božja je ljubav sila koja preobražava, koja neprestano uskrisuje sve što dotakne

Na petu vazmenu nedjelju prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Ako budete imali ljubavi – ako budete imali Boga u sebi i donosili ga i drugima svojim življenjem - to je preobrazba sve zemlje. Božja je ljubav sila koja preobražava, koja neprestano uskrisuje sve što dotakne."

Koji je smisao Božića?

Na Božić prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Nekada za sreću nije dovoljno izvanjsko blještavilo niti ono što je tu sa svrhom da se konzumira. Nekada čovjeka muče ozbiljnija pitanja. Nekad, kad je u životnim krizama, traži smisao, traži potpuni i neiscrpivi smisao. Zašto se rađamo, zašto postojimo, zašto radost, zašto tuga, zašto patnja, starost, smrt...? Sami sebi ne možemo odgovoriti. No, Bog kojem vjerujemo, koji nas je stvorio, koji se utjelovio, koji nas je otkupio i spasio, može nam dati odgovore i konačan smisao."

Bog je takav da nas poradi svoje preobilne ljubavi i dobrote ne ostavlja nikad potpuno samima

Na sedamnaestu nedjelju kroz godinu prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog, poručuje: "Sve što je Bog stvorio na ovoj zemlji sasvim je dovoljno čovjeku za život! Problemi nastaju kad zavlada obijest i nezasitnost, tada se kao plod nepravde javljaju nestašica, glad, sukobi i sve ostalo što čovjeka uništava duševno pa u neodgovornosti i nerazboritosti, on i kad ima - kao da nema."

Bog je poslao svojega Sina da se svijet po njemu spasi, i sam se osuđuje onaj koji ga odbacuje!

Na četvrtu korizmenu nedjelju prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Predajući svoj život Sinu Božjemu, čovjek je otvoren za odbacivanje zla i prihvaćanje dobra. Odbacuje mnoge ideje i slike koje je dotad imao."

Svaki je čovjek pozvan služiti

Na 33. nedjelju kroz godinu prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Božja nas mudrost želi poučiti da se ne damo zavesti, da ne polažemo nadu u nešto što će ionako proći."

Božje utjelovljenje za nas predstavlja vrhunac svemoćne ljubavi

Na Tijelovo prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Svetkovina Tijela i Krvi Gospodinove mora u nama probuditi veliko strahopoštovanje i zahvalnost, svakako i radost. Zato, dok ga promatramo u euharistiji i blagujemo na svetoj misi, odajmo mu svu slavu i čast, štovanje cijelim bićem, ne tek banalno i obredno."

Želi li Bog uopće da budemo sretni na ovoj zemlji?

Na šestu nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Krešimira Čuture, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, vicerektora Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu. Vlč. Krešimir Čutura, između ostalog poručuje: "Kao razumna bića, mogli bismo se zapitati čitajući današnje odlomke iz Svetog pisma, pogotovo iz Knjige proroka Jeremije ili pak Lukina Evanđelja: 'Što Bog zapravo od nas traži? Želi li on da patimo, da se stalno nečega odričemo? Želi li Bog uopće da budemo sretni na ovoj zemlji?'"

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja