Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-ivan-benakovic

Započeo ciklus korizmenih biblijskih obnova u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji

U organizaciji ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije u ponedjeljak, 19. veljače, u Župi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima održana je prva u nizu korizmenih biblijskih duhovnih obnova na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Voditelj duhovne obnove i povjerenik Đakovačko-osječke nadbiskupije za biblijski pastoral vlč. dr. sc. Ivan Benaković promišljao je o temi “Kako izdržati bol i teškoće života? Isusovi lijekovi za mir srca”.

Duhovna obnova u Vinkovcima: „Pogled iz srca Apokalipse“

Duhovna obnova pod nazivom ''Neprijatelji Crkve u Hrvata. Pogled iz srca Apokalipse“, održana je u utorak, 14. studenoga u župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima pod vodstvom vlč. dr. sc. Ivana Benakovića, prof. biblijske teologije na KBF-u u Đakovu. Obnova se održala u organizaciji ureda za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije, a bila je namijenjena vjernicima Vinkovačkog i Otočkog dekanata. Svima koji su zainteresirani za istinsko razumijevanje biblijskih tekstova.

Radost koja nadilazi sve naše male sitne radosti

Na 28. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Ivana Benakovića, profesora biblijskih znanosti s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. "Vjera u radost koju Bog nam daje nešto je što nam je Bog darovao. Milost je to, a s milošću valja u radosti hoditi", poručuje vlč. Benaković.

Bog nije odsutan, nego želi da ga pronalazimo u svakodnevnom zalaganju za čovjeka

Na 29. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. dr. sc. Ivana Benakovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i profesora na KBF-u u Đakovu. Vlč. Benaković između ostalog napominje: "Priča koju je Isus ispričao uči nas kako je molitva, a i odnos s Bogom, prije svega hrabro izlaženje iz samih sebe kako bismo susreli čovjeka te u njemu susreli i samoga Boga koji nas oslobađa naših tjeskoba."

Naše krštenje treba biti vidljivo u našem životu!

Na treću nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. mr. sc. Ivana Benakovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, profesora na KBF-u u Đakovu i svećenika na poslijediplomskom studiju u Rimu. Vlč. Benaković, između ostalog, ističe: "Istinski shvaćena Božja blizina (usp. Fil 4,4-7; drugo čitanje ove nedjelje), odnosno 'Krist u nama i među nama', traži od nas konkretno zauzimanje za brata čovjeka".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja