Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vlc-danijel-crnic

Znate li što su kvatre?

Nakana molitve i posta je zahvalnost Bogu i dobrotvornost. Novi Rimski kalendar o kvatrama određuje sljedeće: "Na kvatre običava Crkva moliti Gospodina za različite ljudske potrebe, prije svega za plodove zemlje i za ljudski rad, i samo mu za to zahvaljivati. Da bi kvatre odgovarale potrebama vjernika različitih krajeva, valja da vrijeme i smisao njihova slavljenja odrede biskupske konferencije".

VIDEO Molitva za obitelj

Župnik župe Muke Isusove u Vukomercu vlč. Danijel Crnić i don Angelo Moly molili su za obitelj u nedjelju kako bi se u teškim vremenima što bolje razumjeli.

"Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru"

Manifestacija 'Uskrsni ponedjeljak u Velikom Taboru' tradicionalno pokraj srednjovjekovnog dvorca Veliki Tabor okuplja zagorske udruge koje njeguju višestoljetni običaj pucanja iz kubure. Organizator, Kuburaško društvo "Desinićka kubura", priređuje manifestaciju već nekoliko godina na Uskrsni ponedjeljak, s ciljem slavljenja Uskrsa uz pucnje i druženje. Član ovoga Društva, koje djeluje već 25 godina, je i jedini svećenik kuburaš vlč. Danijel Crnić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja