Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjesnik-dakovacko-osjecke-nadbiskupije

Darove Duha Svetoga primili smo svi na svetoj potvrdi – i to je bila naša Pedesetnica

Na Duhove iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. mr. sc. Darija Hrge, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. Vlč. Hrga u propovijedi, između ostalog, ističe: "Kako bi nam dočarao da ne trebamo biti u strahu, evanđelist Matej nam u nastavku prikazuje susret uskrsnuloga Isusa s učenicima tijekom kojega na njih izlijeva Duha Svetoga za oproštenje grijeha. Upravo tim darom Isus je ustanovio sakrament ispovijedi i darovao učenima onoga, ali i svakog drugog vremena, dar opraštanja grijeha. Iz toga dara možemo razumjeti da je za kršćanina temeljno suprotstaviti se grijehu, pa i onom najmanjem, kako bi živio u punini Duha Svetoga."

Isusova je molitva usmjerena na to da oni koje mu je Otac dao budu jedno, da budu jedno kao Otac i Sin

Na sedmu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Mate Gašparovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, ravnatelja Nadbiskupijske ustanove za uzdržavanje klera i ekonoma Bogoslovnog sjemeništa. Preč. Gašparović, između ostalog, ističe: "Isusova je molitva usmjerena na to da oni koje mu je Otac dao budu jedno, da budu jedno kao Otac i Sin. Samo po molitvi ulazimo u to zajedništvo između Oca i Sina, zajedništvo koje Sin ima s Ocem i koje želi omogućiti i nama."

Od pustih i praznih riječi se ne živi, niti se spašava!

Na šestu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Roberta Farkaša, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Slavonskom Brodu. Vlč. Farkaš, između ostalog, poručuje: "Isus s pravom reče: 'Svijet me neće vidjeti, vi ćete me vidjeti.' Da, svijet ga ne vidi i ne prepoznaje jer gleda samo očima tijela i oslanja se samo na svoj razum. Mi ga vidimo i prepoznajemo tamo gdje je rekao, u njegovoj zajednici, u Crkvi."

Neka se ne uznemiruje srce vaše!

Na petu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed asistenta pri Katedri kanonskog prava na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu dr. sc. Ilije Dogana. "U današnjem evanđelju Isus od nas traži da ne budemo u strahu, nego da mu vjerujemo", između ostalog u propovijedi poručuje dr. sc. Dogan.

Da bismo postali Kristovim učenicima, trebamo njegov glas učiniti svojim vlastitim programom života

Na četvrtu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Brune Diklića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. "Uputimo danas dobrome Bogu zahvalu za sve naše svećenike, redovnike i redovnice koje je stavio na naš životni put te molimo da nam pošalje novih duhovnih zvanja", poručio je vlč. Diklić u povodu Svjetskog dana molitve za duhovna zvanja.

Ima li budućnosti za katolički tisak?

U emisiji Argumenti Hrvatskoga katoličkoga radija o temi „Ima li budućnosti za katolički tisak?“ govorili su u ponedjeljak, 24. travnja glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić, predsjednik Uredničkog vijeća Veritasa fra Vladimir Vidović, OFM Conv., te naslovni asistent na Fakultetu hrvatskih studija i na Hrvatskome katoličkom sveučilištu dr. sc. Petar Bilobrk. Argumente je uredio i vodio Ante Pavelić.

Sumnja nas može potaknuti na istraživanje, traženje odgovora, stjecanje osobnoga iskustva, razmišljanje...

Na Bijelu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. doc. dr. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog, poručuje: "Zar nismo i mi slični Tomi? Ponekad tako hrabro branimo vjeru, opiremo se njezinim kritičarima, ne dopuštamo da netko vrijeđa Boga i Crkvu, a ponekad smo tako zbunjeni svime što od Isusa čujemo…"

1 2 3 26
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja