Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjesnik-dakovacko-osjecke-nadbiskupije

Budnost i pripravnost na Isusov dolazak krije se u našoj svakodnevici

Na prvu nedjelju došašća iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Roberta Farkaša, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u Slavonskom Brodu. Vlč. Robert Farkaš, između ostalog, poručuje: "Budnost i pripravnost na Isusov dolazak krije se u našoj svakodnevici, u vršenju 'svog posla', ustrajno i vjerno, iako možda smatramo da zaslužujemo bolje."

Neka Kristova ljubav preko nas dotakne srca naših bližnjih

Na nedjelju Isusa Krista - kralja svega stvorenja iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Vladimira Delića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe sv. Josipa Radnika u Osijeku. Vlč. Vladimir Delić, između ostalog ističe: "Isus hvali one koji koji ga prepoznaju u običnim, ugroženim, oklevetanim, razvlaštenim, malim ljudima. To je taj Krist Kralj, neobičan i čudan, ali i čudesan, koga nije lako shvatiti, napose njegov govor ljubavi."

Neka naše svjetiljke uvijek budu pune djela ljubavi, vjerničke odgovornosti i milosrđa

Na 32. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. dr. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Neka nam Gospodin da mudrosti da naše svjetiljke uvijek budu pune djela ljubavi, vjerničke odgovornosti i milosrđa. Blago nama ako nas Gospodin takve zatekne, makar se malo i uspavali."

Otajstvo Isusa Krista otvara nam pogled prema životu za koji smo stvoreni, a to je vječni život u Bogu

Na Dušni dan iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Marija Brkića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji nakon završenog poslijediplomskog studija iz dogmatske teologije u Rimu vrši službu župnog upravitelja Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sarvašu. Vlč. Mario Brkić, između ostalog, se u propovijedi poručuje: "Otajstvo Isusa Krista otvara nam pogled prema životu za koji smo stvoreni, a to je vječni život u Bogu. Mi vjerujemo da ćemo zauvijek biti s Gospodinom."

Potrebni smo jedni drugima, potrebni putujuće i slaveće Crkve...

Na blagdan Svih svetih iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed dr. sc. Josipa Bošnjakovića, svećenika i profesora psihologije koji vodi bračna i obiteljska savjetovališta na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Uz doktorski studij psihologije u Rimu na Papinskom salezijanskom sveučilištu specijalizirao je kliničku psihologiju. Predaje na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu te na zagrebačkom Hrvatskom katoličkom sveučilištu. Velečasni Bošnjaković među ostalim poručuje: "Svi sveti su sveti jer se u potpunosti ostvarila želja njihova siromaštva - biti obdareni, obogaćeni Bogom."

Kako možemo iskazati svoju ljubav prema Bogu?

Na 30. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed maestra Ivana Andrića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. "Da pronađemo i prepoznamo bližnje kojima smo dužni iskazati ljubav ne treba ići daleko, jer 'taj netko' vjerojatno živi zajedno s nama pod istim krovom, 'taj netko' je s nama na radnom mjestu, 'taj netko' je tu, kuća mu je pokraj naše", poručuje maestro Andrić.

Na ljubav nitko nije ravnodušan!

Na 29. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. dr. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog poručuje: "Ljubav, strpljivost, razumijevanje najlakše nalaze put do čovjekova srca, ma kako nam se ono činilo tvrdo. Na ljubav nitko nije ravnodušan!"

Živimo li mi danas istinsku radost?

Na 28. nedjelju kroz godine iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed profesora KBF-a u Đakovu i svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije na poslijediplomskom studiju u Rimu mr. Ivana Benakovića. U propovijedi vlč. Benaković se pita: "Živimo li mi danas istinsku radost, ili smo je izgubili jer smo svojim životom promašili onaj istinski Božji poziv na radost, koju ipak ne možemo dati sami sebi, nego ju nam daruje nešto što nas radikalno nadilazi – Bog?"

Pozvani smo svoje brige, život, čitavo svoje postojanje povjeriti Bogu

Na 27. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed doc. dr. Davora Vukovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, docenta pri Katedri fundamentalne teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Vlč. Vuković, između ostalog, ističe: "Imati mir i spasonosnu nezabrinutost o kojoj govore i Pavao i Isus, kako rekosmo, nipošto ne znači 'dignuti sve četiri u zrak', biti lijen i pasivan u životu – nego raditi i truditi se, ali uvijek s predanjem i povjerenjem u Boga, koji je u konačnici jedino trajno uporište i jedina (apsolutna) sigurnost vlastitog života."

Bog ne voli glumljenu vjeru!

Na 26. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Slavka Vranjkovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe Nuštar. Vlč. Vranjković, između ostalog, ističe: "Vjernik si koji prakticira vjeru. Kako? Pitaj se koliko pridonosiš dobru, vjeri bližnjih. Koga si oduševio da s tobom dolazi na misu? Ne osuđuj, nego djeluj, pokaži, povedi malovjerne da s tobom Boga slave."

1 2 3 11
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja