Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjesnik-dakovacko-osjecke-nadbiskupije

Možda će uzburkane lađe našega života pridonijeti da iskusimo slavu Božju

Na 12. nedjelju kroz godinu iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. dr. Pavla Mikulčića: "Ponekada pomislimo kako bismo bili puno čvršći u svojoj vjeri da nam se Isus ukaže barem na minutu, da ga samo dotaknemo i dodirnemo mu haljine. Ali fizička Isusova blizina, bez prave i duboke vjere u njega, ništa nam zapravo ne znači", poručio je između ostalog.

Ostanimo u Gospodina Isusa ucijepljeni da bismo donosili plodove za život svijeta!

Na petu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. mr. Drage Markovića, asistenta pri Katedri dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. "Tek kad počnemo davati plodove besplatno, svjesni da nisu naši, da nismo mi prvenstveno i jedino za to zaslužni, nego da su tek rasli po nama voljom vinogradara i životnom snagom trsa, tek onda ćemo ispuniti svoje poslanje do kraja, rađat ćemo plodovima koji ne propadaju, već su na korist i radost mnogih", poručuje vlč. Marković.

Kad smo spremni za bližnje se do kraja založiti, onda se možemo nazivati dobrima

Na Četvrtu vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Ivana Lenića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. "Teškoća je da se u današnjem vremenu sve većega povezivanja različitim medijima ipak sve više udaljavamo i zatvaramo u sebe, ne poznajemo jedni druge, bojimo se bliskosti, nije nam do zajedništva", istaknuo je.

Uskrsna prepoznavanja Isusa iz Nazareta kao put za prepoznavanje istinskih ljudskih susreta

Na treću vazmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. Nikole Klemena, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. "Prve stranice Ivanova Evanđelja govore nam o Bogu koji je savršeni Komunikator, koji komunicira svoju Riječ čovjeku i kroz nju ostvaruje istinski susret", istaknuo je između ostalog vlč. Klemen.

Marija se ne prepušta smetenosti i strahu

"Mogli bismo zaključiti da Marijina čistoća i bezgrešnost uzrokuju stidljivost, a mladost nesigurnost. Marija u tim trenutcima, iako smetena, zastaje i razmišlja. Iako je posrijedi nesvakidašnji prizor, koji ju je možda i uplašio, Marija promišlja. Ne prepušta se ni smetenosti, ni strahu, ni čudesnosti prizora. Čovjek se pred Bogom i njegovom pažnjom uvijek iznova smete", poručuje između ostalog u Vjesniku Đakovačko - osječke nadbiskupije vlč. Nikola Kaurin.

Božjeg milosrđa nema bez istine

"Božjeg milosrđa nema bez istine. Ono je daleko od onoga tko himbeno govori i radi. Kao i za Božje kraljevstvo, tako se i za Božje milosrđe traži djetinji, iskreni duh; traži se posvemašnja ovisnost o onomu koji je Put, Istina i Život, traži se život bez proračunatosti, odnos prema Bogu bez ali i ako. Božje nas milosrđe privlači sebi, čisti nas i vodi zajedništvu života s Bogom, ali ne protiv nas i naše slobode i ne tako da posveti one stvarnosti koje su u našem životu u suprotnosti s Božjom voljom" ,poručuje između ostalog u Vjesniku Đakovačko - osječke nadbiskupije vlč. Hrvoje Kalem, profesor na KBF-u u Sarajevu.

Uskrs je stvaran događaj

"Vjera u preobraženo tijelo, oslobođeno spona prolaznosti i vremenitosti, ne bi trebala biti tek neka puka i površna nadogradnja na možda ionako već ugroženu ljudsku egzistenciju. Takva vjera i s njom povezana nada ne bi se mogle označiti kršćanskima. One su više nekakve površne i plutajuće ideje koje ne mogu bitno promijeniti čovjeka kad se nađe pred egzistencijalnom prijetnjom vlastitom postojanju", poručuje između ostalog u Vjesniku Đakovačko - osječke nadbiskupije svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Oliver Jurišić.

Isus pobjeđuje smrt, zlo i nasilje, a uspostavlja život, ljubav i milosrđe

Uz Veliku subotu donosimo vam duhovne poticaje iz Vjesnika Đakovačko - osječke nadbiskupije. "Isus pobjeđuje smrt, zlo i nasilje, a uspostavlja život, ljubav i milosrđe. Zato dok slavimo dan njegova uskrsnuća, slavimo ujedno i dan njegove pobjede nad smrću i nad zlom. U tome se očituje i ispunjenje Božje namjere da čovjek živi jer je i stvoren da živi, a ne da umre jednom zauvijek", poručuje između ostalog vlč. dr. Antun Japundžić, profesor na KBF-u u Đakovu.

Ti si moj Spasitelj! Hvala Ti!

Na Veliki petak donosimo vam duhovni poticaj iz Vjesnika Đakovačko - osječke nadbiskupije. "Neka nam snažno progovori šutnja, koju smo pozvani čuvati i u našim obiteljima, osobito danas i sutra. Neka nam govori šutnja kojom smo započeli i kojom ćemo završiti današnje obrede Velikog petka, a koja se nastavlja sve do Vazmenoga bdjenja", poručuje između ostalog preč. Josip Ivešić, generalni vikar Srijemske biskupije.

Isus nam neće oduzeti križ, ali će nam pomoći da ga nosimo

Na petu korizmenu nedjelju iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Roberta Erka. "Jedno moramo znati: Isus nas neće napustiti u tom vrlo teškom času; neće nam oduzeti križ, ali će nam pomoći da ga nosimo, dajući nam shvatiti da ćemo upravo po tom križu biti poput onog pšeničnog zrna koje umirući donosi mnogo roda", poručuje vlč. Erk.

1 2 3 31
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja