Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjera-i-nada

Josip Deglin: Bože, zašto mi želiš uzeti ruku ako me voliš?

Peta korizmena nedjelja donosi nam posljednje svjedočanstvo vjere u ciklusu korizmenih svjedočanstava emisije "Vjera i nada" Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije. Upoznajemo mladića koji je izgubivši ruku dobio bogatiji život ostvarivši se kroz glazbu i Kursiljo.

Kako je majka sv. Josipu zavjetovala Božidara Prosenjaka kojeg je polumrtvog 17 km pješice nosila do bolnice?

U emisiji „Vjera i nada“ Ureda za pastoral u medijima Varaždinske biskupije u korizmenom vremenu donosimo osobna svjedočanstva vjernika. Gost uz 4. korizmenu nedjelju je književnik i novinar koji je napisao 60-ak djela za djecu i odrasle, među ostalim i roman „Tesar“. U emisiji smo, između ostaloga, doznali koliko je i zašto u životu Božidara Prosenjaka bio važan sv. Josip.

Svijet uistinu zna biti đavlova zamka

Zapitajmo se što je zaista najvažnije dok svakodnevno trčimo za novcem, poslom, obavezama zaboravljajući na Boga i stavljajući ga na posljednje mjesto u svom životu. Možda mislimo da ćemo nekad kasnije imati više vremena za Boga, ali to je samo laž koju nam redovito servira đavao kako bi nas odvukao od Boga. Istina je u tome da ne znamo koliko ćemo dugo živjeti na zemlji i kada nam se bliži posljednji čas, zbog toga je svaki trenutak pravi trenutak za obraćenje i zajedništvo s Bogom.

Ovo nije još jedna uskrsna čestitka

"Ako sada zastaneš i kažeš: Vjerujem!, odmah ćeš početi zadobivati tu veliku nadu. Duh Sveti će ulaziti u tvoju dušu i ispunjati je ljubavlju Očevom. Ta će te ljubav nanovo stvarati. Tvoje će se suze brisati. Nemir će postajati mir. Tama će nestajati", piše don Antun Nižetić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja