Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vjencanje

Svijetu je potrebno svjedočanstvo bračnih parova koji ljube Krista

Istina je da je malo oženjenih, kanoniziranih svetaca. Još uvijek su daleko brojniji oni u svećeničkom i redovničkom životu. Međutim, to ne znači da je malo oženjenih svetaca – samo mnogi čija su imena poznata samo Bogu. Bog poziva bračne parove u našoj generaciji, na poseban način, na život dublje svetosti.

ARGUMENTI Je li za brak dovoljna samo ljubav?

Mogu li se brakovi unaprijed zaštititi od kriza i raspadanja? Prolaze li mladi zaručničke tečajeve zato što to moraju ili zato što to žele? Postoji li strah od doživotnog opredjeljenja i koliko se zaručnike priprema za žrtvu u braku? Tko mladim supružnicima može pomoći u prvim godinama braka? To su neka od pitanja na koja su odgovor tražili Argumenti HKR-a 7. veljače, u Godini obitelji Amoris laetitia i uoči Svjetskog dana braka koji se slavi druge nedjelje u veljači.

Supružnici o braku neka uče od Krista

Kad donesemo odluku da svoj život podijelimo s drugom osobom, prije ili kasnije počinjemo otkrivati ​​stvari koje nam se na njima toliko ne sviđaju. Ponekad nam se mogu činiti čudnima ili ih je čak teško razumjeti. Provođenje više vremena kod kuće zbog pandemije može biti prilika za supružnike da se "prvi put ponovno sretnu". Nakon razdoblja karantene, zatvaranja ili socijalne izolacije, neki su mediji izvijestili o porastu napetosti, rivalstva i trvenja u obiteljima. Emocije su u mnogim domaćinstvima bile intenzivne. Neke stvari koje su prije mogle proći nezapaženo bile su jasnije izložene. 

Prvo vjenčanje uživo na Laudato TV-u

"Nismo imali snimatelja, a svi su bili tako iznenađeni da se nitko nije sjetio snimiti i svima je bilo tako žao. I kad smo saznali da postoji snimka, bila je velika radost", rekao je mladoženja Ivan čije je vjenčanje izravno prenosio Laudato TV.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja