Budi dio naše mreže

Ključna riječ: trpljenje

Kako se pripraviti za trpljenje?

Sv. Pavao je govorio da uživa u trpljenima poradi Krista i pozivao učenike da u Krista, ne samo vjeruju, nego da za njega trpe. Ići u brak i misliti da će biti samo uživanje za čas se pretvori u nepodnošljivu patnju. Isto je tako i sa svećeničkim redom. Općenito, sa svakom službom i cijelim životom.

Pročitajte što nas sveta Ruža Limska uči o patnji i primanju Božjih milosti

Na današnji dan 23. kolovoza spominjemo se peruanske redovnice i prve američke svetice sv. Ruže Limske koja je osnovala prvi kontemplativni samostan u Južnoj Americi. U nastavku donosimo razmišljanje sv. Ruže Limske o patnji kojim poručuje kako se povećanjem ljudske patnje povećavaju i Božje milosti.

Vjerno nositi svoj križ

Gospodin nam dopušta da prolazimo kušnje da bismo mogli dokazati svoju ljubav prema Njemu strpljivom ustrajnošću u poslušnosti njegovim zapovijedima. Ne trpimo nikakva iskušenja kojima nam On ne daje snage odoljeti. Unatoč našoj slabosti, možemo se pouzdati da će nas Gospodin izbaviti od svakog zla, koliko god patili.

Apostolat trpljenja - trpljenje i ljubav

Između trpljenja i ljubavi tanka granica. Nemoguće je ljubiti ako se ne razumije otajstvo križa. Nemoguće je slijediti Krista u punini ako se ne prihvaća trpljenje. Pozvani smo na različite zadaće i različitim putovima hodočastimo do doma Očeva, pa ipak nijedan od nas nije pošteđen trpljenja. Znak trpljenja urezan je u naše živote od trenutka rođenja sve do smrti.

S. Dijana: "Prava radost dolazi upravo kroz patnju"

S. Dijana Lončarek, redovnica Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa, gostovala je sinoć u Studentskom domu Ivan Goran Kovačić u Rijeci. Svjedočila je o povezanosti radosti i duhovitosti s križem i trpljenjem.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja