Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjetski-dan-djedova-i-baka-i-starijih-osoba

Papa Franjo: Potreban nam je savez mladih i starijih

Svečanu misu na prvi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba u bazilici Svetoga Petra u 10 sati predvodio je predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije nadbiskup Rino Fisichella. U homiliji pape Franje, koju je pročitao mons. Fisichella, istaknuto je kako starije osobe dragocjeni komadići kruha na stolu života koji nikako ne smiju biti odbačeni.

Fra Mate Bašić uputio dirljivu zahvalu djedovima i bakama

"Želim zahvaliti baki Barici koja se uvijek brinula da ne budem gladan i čak me naučila raditi šestinsku gibanicu i štrukle, dok sam večeri provodio s njom i Vinkom kartajući šnaps. Želim zahvaliti i didu Petru koji je čitav život, samo zato što je Hrvat i katolik bio progonjen, kao i većina muškaraca iz Kruševa", poručio je fra Mate Bašić u objavi na Facebooku povodom 1. svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba.

Prvi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba slavi se u nedjelju

U nedjelju 25. srpnja na inicijativu pape Franje obilježava se 1. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. Tim povodom predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, predvodit će svečano euharistijsko slavlje u katedrali sv. Vida u Rijeci.

"Bake i djedovi spona su koja povezuje naraštaje, prenose mladima iskustvo života i vjere"

Prvi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba obilježava se u nedjelju, 25. srpnja, na poticaj pape Franje. Tim povodom će Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz potporu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba te u suradnji s Domom za starije osobe Dubrava - Zagreb, u nedjelju u 10 sati upriličiti prigodni program u Kući sv. Franje u Vugrovcu.

Ivan Šestak: Iako žena i ja nismo mogli imati djece, školovali smo siromašnu djecu koja su postali naša djeca

Uoči Prvoga svjetskoga dana djedova, baka i starijih osoba koji će se odlukom pape Franje proslaviti u nedjelju 25. srpnja Vijeće i Ured Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj djedovima, bakama i starijim osobama, a napose onima u domovima za starije i nemoćne, daruju videospot pjesme "U zagrljaju vrimena". Scenarij potpisuje Janja Bunić; režija, snimanje i montaža djelo su Andreja Bunića, a videospot je priređen u produkciji Laudato televizije. Videospot opremljen je titlovanjem kako bi ga nesmetano mogle pratiti i osobe koje slabije čuju, a među kojima je upravo najveći broj onih starije dobi.

Nova pjesma "U zagrljaju vrimena" izazvat će osmijeh na licima naših djedova i baka!

Pjesma "U zagrljaju vrimena" posvećena starijim osobama nastala je kao plod  inicijative "Zagrlimo starije pjesmom“ koju je Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj pokrenulo u ljeto 2020. potaknuto pozivom pape Franje na dosjetljivost u ljubavi prema starijim osobama kako bi im se olakšale usamljenost i izoliranost uzrokovane pandemijom Covid-19. 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja