Budi dio naše mreže

Ključna riječ: svjetlost

Ovo je 9 simbola Duha Svetoga u Katoličkoj Crkvi

Katolička crkva navodi devet simbola Duha Svetoga koji se najčešće koriste kako bi nam pomogli razumjeti veliko otajstvo treće osobe Presvetog Trojstva. Saznajte koji su to u nastavku.

Naša vjera u Isusa čini nas svjetlom svijeta

Bez obzira na to koliko se osjećamo nedostatnima pred izazovima i vlastitim siromaštvom kao Isusovi učenici, nikada ne smijemo izgubiti svoju vjeru u Isusa Krista jer je ta vjera najmoćniji Božji dar nama.

Budimo Svjetlo svijeta

Svjetlo Kristovo uvijek svijetli, osobito u najmračnijim trenucima. Isus obnavlja svjetlo u nama u svakoj euharistiji tako da naše ono nikada ne ugasne.

Otkrijete ulogu svjetlosti u crkvi

Sa stajališta gledišta arhitekture svjetlost ima funkciju osvjetljavanja u prostoru, ali to nije istina s kršćanskog gledišta jer istinska arhitektura pokušava zarobiti svjetlost kako bi transformirala prostor. Prema stihovima Biblije, Bog stvara beskonačnu ljepotu, a Bog je svijet i svjetlost. Ulazak u svjetlost, dakle, znači ulazak u radost, u slavlje, ulazak u predsoblje raja i čovjek u crkvi ovo mora iskusiti.

Krist nas poziva da budemo svjetlost svijeta, ali ne svjetlost koja će pokazivati na sebe, nego na Njega!

"Krist se nalazi u euharistiji! On preko svećenika otpušta grijehe! Tu se Krist nalazi, tu prebiva svojom voljom, u svojoj Crkvi! Krist je taj koji izgrađuje, Njega treba slijediti. Svatko se može zapitati kakvo svijetlo traži? Za čime/kime danas ide? Tražimo istinsko svjetlo koje izgrađuje, a ne svjetla koja postaju požari te tako uništavaju osobe koje okružuju", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja