Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-ljudevit-montfortski

Može li se čeznuti za svetom Pričesti?

U pismu koje je uputio svojoj mami, Ljudevit Marija Grignion piše da je Mudrošću i križem došao do duhovnog braka s Kristom, te time završava jedno razdoblje njegova duhovnog puta duboko označenoga traženjem sjedinjenja s Mudrosti.

U ovoj je knjizi Ivan Pavao II. pronašao odgovor na svoje sumnje

"Čitanje ove knjižice za mene je predstavljao jedan odlučujući preokret u mome životu. Rekoh preokret, iako se radilo o jednom dugom nutarnjem putu koji se podudarao s potajnom pripremom za svećeništvo. Sjećam se da sam dugo vremena nosio tu knjižicu i u tvornicu sode gdje sam radio, tako da su se njene lijepe korice uprljale vapnom. Čitao sam uvijek iznova njene odlomke jedan za drugim".

Koju poruku krije ovaj kip sv. Ljudevita Monfortskog?

Svetac nosi veliku krunicu koja mu pada s lijeve strane da bi podsjetio na put kojim je on došao do svetosti – po Mariji k Isusu jer krunica je razmišljanje o otajstvima Isusa Krista s Marijinim duhom.

Izmolite Posvetu Isusu Kristu po Presvetoj Djevici i sv. Josipu

"O, sveti Josipe, ti koji si životom bio najbliži Mariji i Isusu i čiji je zagovor tako velika, moćan i neposredan pred prijestoljem Gospodnjim, tebi povjeravam sve svoje nakane i želju posvetiti se Isusu preko Marije." Ne propustite molitvu krunice, euharistijsko klanjanje i posvetu Isusu Kristu po Presvetoj Djevici i sv. Josipu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja