Budi dio naše mreže

Ključna riječ: susret-s-bogom

Biraš sam čovječe hoćeš li pasti na koljena i priznati svoje grijehe i dopustiti Bogu da te izliječi ili ćeš ostati daleko od istinske ljubavi

"Sve to možemo jer nas Bog toliko voli da nam dopušta da mi Njega ne volimo. On nas toliko voli da se jednom utjelovio i prošao muku križa, a danas je prisutan u otajstvu euharistije. Čovjeku glini to je ludost, ali čovjeku vosku to je ljubav koja ga topi. Biraš sam čovječe hoćeš li pasti na koljena i priznati svoje grijehe i dopustiti Bogu da te izliječi ili ćeš ostati daleko od istinske ljubavi poput faraona. Život je lijep, ali može biti i ljepši, na tebi je čovječe što ćeš odabrati", piše fra Vinko Brković, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Molitva je "gubljenje" vremena pred Bogom! Ovih pet koraka će vam pomoći u tome…

Teško je biti osoba molitve ako se samo žurimo, obavljamo stotinjak zadataka ili nas zaokuplja 101 stvar koju treba obaviti. Ono što moramo učiniti da postanemo ljudi molitve jest: usporiti. Pokušajte ovo: umjesto gutanja hrane, uživajte u svakom zalogaju. Umjesto jurnjave niz ulicu, šetajte opušteno. Morate li čekati na nešto ili nekoga, oduprite se iskušenju da to vrijeme ispunite radom. Radije upotrijebite tih nekoliko minuta da postanete svjesniji svijeta oko sebe i unutar vas.

Muškarci se zbog susreta s Bogom penju na planine, a žene?

Biblijski muškarci uvijek su se uspinjali na planine, tražeći mjesto susreta s Bogom. No, što je s biblijskim ženama? Jesu li i one komunicirale s Bogom, gdje, i na koji način? Koju poruku za svoju duhovnost iz toga mogu izvući današnje žene? O tim je pitanjima na društvenim mrežama promišljala američka književnica i autorica bloga "Žene u Pismima" (@womeninthescriptures) Heather Farrell, a njezin post s Instagrama prenosimo u cijelosti.

Dječak koji je silno želio upoznati Boga

Pročitajte divnu priču o dječaku i starici koji su željeli upoznati Boga, a koju je na društvenim mrežama podijelio misionar Krvi Kristove pater Stjepan Ivan Horvat.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja