Budi dio naše mreže

Ključna riječ: solidarnost

Ne „samoizolaciji“, da „solidarnosti“

Po svojoj naravi upućeni smo na druge, živimo od kontakta s drugima, od pogleda, dodira, izmijenjenih riječi, gesta, pažnje, suosjećanja, razumijevanja. Stoga ne čudi kako smo počeli biti tjeskobni, uplašeni, anksiozni i na samu pomisao kako ćemo trebati ići u „samoizolaciju“, te se sada govori o mogućnosti njezina smanjenja s 14 na 10, ili čak na 5 dana. Naslov ovog promišljanja može biti provokativan, dapače i buntovan, no moje promišljanje želi ići u smjeru kako trebamo biti vrlo oprezni, odnosno od velike je pomoći ukoliko određene stvarnosti i na etimološkoj razini drugačije nazivamo.

Dan je molitve, posta i prikupljanja sredstava za Libanon

Dvije snažne eksplozije su u utorak, 4. kolovoza razrušile Beirut, glavni grad Libanona. Međutim, stanje je i dalje teško, potrebna je pomoć u lijekovima, hrani, osnovnim potrepštinama i smještaj za brojne obitelji. Papa je na današnji dan, mjesec dana nakon eksplozije, pozvao na solidarnost s Libanonom.

"Ne mogu disati": Riječi koje progone i podsjećaju na svetost života

Ne mogu disati poručile su šume na početku 2020. kada je Australija bila opkoljena požarima. Ne mogu disati pomislili su tisuće migranata diljem cijele planete. Ne mogu disati bio je osjećaj koji su dijelili svi ljudi u svijetu nakon proglašenja pandemije. Ne mogu disati bile su posljednje riječi George Floyda. Jesmo li pretjerali? Je li došlo vrijeme da čovjek, nastao iz daha Božjega, izgubi vlastiti? Je li vrijeme da Adam, stvoren iz praha, nestane u njemu? Ili je pak vrijeme promjene - vrijeme za ljubav prema bližnjemu?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja