Budi dio naše mreže

Ključna riječ: snaga-kriza

Nikada nemoj odustati, a kada padneš ustani i započni ponovo!

Čovjekov najveći neprijatelj, čije su stope u životu prepoznatljive po strahu, uvijek će mu dati jedan razlog više za odustati i povući se. Jer nas ne želi jake i čvrste. Želi nas kukavice, moralno slabe, nesposobnima za borbu, nikada ustrajnim u svojim odlukama jer takvi ćemo uvijek biti u okovima njegovih laži i manipulacija.

Što je to advent ili došašće za vjernike?

Vrijeme došašća ili adventa je vrijeme iščekivanja Spasitelja. Sveto je to, pobožno i posebno liturgijsko vrijeme kada se na poseban način želimo pripremiti za blagdan pun ljubavi - Božić. Ovo vrijeme adventa često krivo tumačimo, pa već početak adventa počinje s izvanjskim slavljenjem, kao da Božić puno ranije započinje. No, što je to advent ili došašće? Možda bi bilo dobro da promislimo, kao vjernici, da je advent posebno vrijeme i vrijeme pripreme za Božić.

Fra Mario Knezović: Znate kad vas pozivam da najviše molite?

Molitva koja mijenja ljude i sve okreće na dobro, bila je tema HKR-ove emisije "Snaga križa". O molitvi je govorio fra Mario Knezović, hercegovački franjevac, medijski djelatnik, radijski urednik i voditelj, župnik u Kočerinu.

BISKUP KOŠIĆ Obranimo domovinu od laži i svih mogućih manipulacija

Blaženi Alojzije Stepinac volio je reći da se u ljubavi prema hrvatskom narodu ne da ni od koga natkriliti. Poučavao je naše sveučilištarce, studente, akademičare, govoreći im da ljubav prema domovini za katolika nije samo dopuštena, nego je zapovjeđena, jer je to dio ljubavi prema bližnjemu.

Ja i moj križ: Kako ja kao muškarac ili kao žena pristupam životnim izazovima stavljenim pod zajednički naziv križ?

U naš kršćanski ili krsni identitet utkan je i križ i uskrsnuće. Križ ne poznaje godine, ni boju kože, ni narodnost, ni spol, ni titule. On je uvijek zahtjevan, težak i lijep. Križ nas duboko dotiče, tako snažno kao da udara na razloge našeg postojanja, tako okrutno da dovodi u pitanje i smisao postojanja uopće. No, na kraju, kada se odmaknemo od tog prvog dojma, shvatimo da su i te rane oni duboki, intimni poljupci Božjega Duha kojima nas On pridružuje spasonosnim koracima našeg Spasitelja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja