Budi dio naše mreže

Ključna riječ: smrt

Kako su molitve jedne obitelji spasile njihova oca od đavoljeg stiska!

Ova priča, koju je podijelio obiteljski prijatelj, svjedočanstvo je o snazi ​​molitve, zagovoru Blažene Djevice Marije i Isusovom obećanju da će biti s nama u našim posljednjim trenucima. To je podsjetnik da čak ni pred licem smrti nismo sami i da nam naša vjera može donijeti utjehu i sigurnost vječnog života.

Čovjekova smrt kao pozitivna stvarnost

Čovjek je smrtno biće i nema čovjeka koji je rođen, a da jednoga dana neće umrijeti. No, kakvo je naše razumijevanje smrti? Prihvaćamo li je spremno ili od nje bježimo?

Korizma, patnja i smrt koja donosi Život

"Moraš prihvatiti svoj križ", rekao je sveti Ivan Vianney, "Ako ga hrabro nosiš, on će te odnijeti u nebo." U ovoj korizmi nemojmo se bojati i bježati od križa, nego ga nosimo s ljubavlju i nadom, kao put ne smrti, nego vječnog života.

Možeš odustati i očajavati, a možeš i živjeti punim plućima

Nažalost, postoje ljudi koji su davno umrli, a i dalje fizički žive. Hodaju, kreću se, žive s nama, ali zapravo ne žive, već životare. Jedino što im je preostao je ukop – kao trajni znak njihove smrti. Kako im pomoći? Kako pomoći sebi ako se nalazimo u takvoj situaciji?

POD KRIŽEM Dobro mi došla, sestrice Smrti!

Uoči svetkovine Svih svetih, kada se sjećamo svih proglašenih svetaca, ali i onih koji nisu doživjeli tu čast – a živjeli su svetim životom – i Dušnoga dana, kada se sjećamo svih naših pokojnih, fra Vladimir Vidović je u emisiji "Pod križem" 31. listopada govorio o vjerničkom stavu prema smrti, umiranju i gubitku dragih osoba.

Gledajući tog mladića kako umire prepoznao sam da smrt nije kraj

Iako postoji strah od smrti, snaga je u Božjoj ljubavi koju nam Bog daruje i mi tu ljubav širimo dalje svojim životom i djelima. Upravo takav pristup, unatoč naših slabosti i grijeha, otvara nam pogled duše koja na kraju svoga života prepoznaje smisao i stvarnost vječnog života.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja