Budi dio naše mreže

Ključna riječ: smrt

ARGUMENTI Kako se suočiti sa smrću i patnjom, posebno djece?

Kako prihvatiti smrt? Može li svećenik biti pomoćnik pri prijelazu umirućoj osobi? Je li se za smrt moguće pripremiti? Kako roditeljima pomoći da prihvate umiranje i smrt teško bolesnog djeteta? Na ta i druga pitanja odgovori su se tražili u Argumentima HKR-a 3. studenoga.

Doći će vrijeme kad će spomen na nas nestati

Znamo kamo nas taj put vodi. I znamo tko nas ondje očekuje u svojim stanovima. Na svijetu smo da bismo jednom bili u zajedništvu s Gospodinom. Doći će vrijeme kad nas ne će biti, kad ne će biti više ni slike o nama u onima koji dolaze iza nas.

O. ANTONIO MARIO ČIRKO Toga sam dana iskustveno prepoznao da smrt nije kraj

Iako postoji strah od smrti, snaga je u Božjoj ljubavi koju nam Bog daruje i mi tu ljubav širimo dalje svojim životom i djelima. Upravo takav pristup, unatoč naših slabosti i grijeha, otvara nam pogled duše koja na kraju svoga života prepoznaje smisao i stvarnost vječnog života.

Biti svećenik je poziv za izvanredne ljude!

Svećenik mora podijeliti tugu obitelji zbog umiranja, radost krštenja, tugu smrti i sprovoda, ali i radost braka. Uz to svećenik sudjeluje u pastoralu, nadgleda katehezu, ispovijeda i slavi sv. mise, radi u uredu, izdaje dokumente, vodi matične knjige, vodi financije i računovodstvo, brine za održavanje crkve, okuplja djecu, mlade, stare, pokušava stvoriti zajednicu. Molimo li za naše svećenike?

Nemoj umrijeti sa svojim voljenima

"Smrt je ustvari kao novo rođenje, novo rođenje kroz koje ćemo svi proći jer vjerujemo da je naša duša besmrtna i smrt je prelazak u jedan drugačiji život, život duše. Nemojte umrijeti sa svojim voljenima, iskažite im čast tako što ćete živjeti svoj život onako kako je najbolje za vas, za njih, za svijet", piše p. Stjepan Ivan Horvat.

Smrt nas uči o našim odnosima

Bog odnosa neprestano se trudi da nas dovede u dublji odnos s Njim. Dolazi k nama u svakoj Euharistiji da obnovi našu ljubav prema Njemu i prema drugima. Nemojmo čekati trenutak smrti – smrt naših voljenih ili vlastitu smrt – da naučimo ovu lekciju.

U Vječnost će te slijediti samo ono što si prikupio ovdje

Punina Duha koju si ovdje nakupio, bit će jedina istina na koju ćeš u Vječnosti moći računati. Kada živimo život ljubavi prema drugima i u miru s drugima, gradimo svoje duhovno bogatstvo. "Odavde nećemo ponijeti ono što posjedujemo: slijedit će nas samo ono što smo dali drugima", Franjo Asiški.

DON ANTUN NIŽETIĆ Život bez nade pretvara se u pakao

Da bi primio vječnost u sebe, da bi primio neumornu ljubav i nadu u sebe, moraš primiti Boga. A Bog je ovaj ludi način ljubavi. Svetim postaje onaj u kome se vidi ta nadnaravna ljubav koja dolazi od Boga, koja nije neka ljudska dobrota, mora biti Božja. 

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja