Budi dio naše mreže

Ključna riječ: smrt

DON ANTUN NIŽETIĆ Život bez nade pretvara se u pakao

Da bi primio vječnost u sebe, da bi primio neumornu ljubav i nadu u sebe, moraš primiti Boga. A Bog je ovaj ludi način ljubavi. Svetim postaje onaj u kome se vidi ta nadnaravna ljubav koja dolazi od Boga, koja nije neka ljudska dobrota, mora biti Božja. 

Misli Ivana Pavla II. o životu i smrti

Papa Ivan Pavao II. umro je 2. travnja 2005. godine u 21 sat i 37 minuta. Sedamnaesta godina prolazi, ali njegove riječi snažno odjekuju i danas. Prisjetimo se nekih njegovih misli o životu i smrti.

5 klišeja koje treba izbjegavati kada netko tuguje

Tuga je komplicirana i nijansirana, ali je i čudna, paradoksalna prilika da se približimo ranjenom Srcu Isusovu i rastemo u dubljoj ljubavi prema Njemu. Tako nalazimo ozdravljenje u Njegovim ranama.

Njegovo uskrsnuće temelj je naše nade!

Kako se suočavamo sa smrću? Čini se tako konačno. Čini se kao da uvijek pobjeđuje. Dokument II. Vatikanskog sabora Gaudium et Spes daje neke ključne naznake o tome kako odgovoriti na egzistencijalno pitanje smrti.

HALO, VELEČASNI! Što je sretna smrt i kako ispravno moliti za nju?

Što znači moliti se sv. Josipu za sretnu smrt? Što je sretna smrt i kako ispravno moliti za nju? Na ova i druga pitanja odgovarao je u petak, 19. studenog u emisiji HKR-a "Halo, velečasni!" vlč. Antun Sente stariji, župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Sesvetskih Sela.

O posljednjim stvarima

Razmišljanje o raju, paklu, smrti i sudu nije samo za studeni ili smrtni čas. Studeni je mjesec u kojem molimo za pokojne, ali i prisjećamo se četiri posljednje stvari: neba, pakla, smrti i suda. Zapravo, posljednje četiri stvari toliko su važne da je Katolička crkva izgradila prilike da ih se prisjetimo u našim životima. Evo četiri načina na koja Crkva svaki dan stavlja pred nas četiri posljednje stvari.

PROF. TOMISLAV IVANČIĆ "Smrt je, zapravo odlazak tamo kamo neprestano čeznemo"

Utemeljitelj hagioterapije, prof. Tomislav Ivančić podijelio je iskustvo kliničke smrti prijatelja i njegov doživljaj smrti osvrnuvši se na misterij smrti i tjelesnog umiranja. "Smrt je, zapravo odlazak tamo kamo neprestano čeznemo, da se opustimo, da se smirimo, da uživamo i da budemo sretni. To je ono što nam je potrebno svakoga dana", poručio je prof. Tomislav Ivančić.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja