Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sluzenje-siromasnima

NIKOLAJA MALI Spašavala je brakove, djecu poučavala vjeri, brinula za siromašne

Dana 14. ožujka 2023. navršilo se 50 godina od smrti Nikolaje Mali, misionarke i dobročiniteljice u zagrebačkim predgrađima. Riječ je o posebnoj osobi koja je najveći dio života posvetila siromašnoj djeci i obiteljima. Od milja je prozvana "teta Nikolaja". Prema vlastitim riječima, rodom je bila Slovenka, ali je svu svoju ljubav razdijelila Hrvatima.

Dorothy Day na putu svetosti!

Više od 1500 ljudi ispunilo je 8. prosinca njujoršku katedralu sv. Patrika kako bi svjedočili formalnom završetku biskupijske faze procesa beatifikacije službenice Božje Dorothy Day. Slijedeći službeni protokol Kongregacije za svece, kardinal Timothy M. Dolan iz New Yorka utisnuo je vrući voštani pečat na crvenu vrpcu, povezujući posljednju kutiju dokumenata prikupljenih tijekom 23-godišnjeg procesa.

Dorothy Day – prava kršćanska revolucionarka

Upoznajte službenicu Božju Dorothy Day, ženu koja je nakon burne mladosti smirenje i smisao života pronašla u katoličkoj vjeri i služenju siromašnima. U Hrvatskoj njeno djelo nije toliko poznato, ali u Americi njeno je ime sinonim za brigu o najpotrebnijima.

Zašto je sv. Vinko toliko volio služiti siromašnima?

"Nemojte se uzrujavati niti osjećati krivnju jer ste prekinuli svoju molitvu da biste služili siromasima. Bog nije zanemaren ako ga ostavite radi takve službe." Sveti Vinko Paulski cijenio je svaki trenutak sa siromasima, vjerujući da je bio bliži Isusu kad je služio siromašnima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja