Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sluzbenica-bozja

Znate li tko je bila službenica Božja s. Klara Žižić?

Službenica Božja majka Klara Žižić, krsnim imenom Mara, rođena 1626. u Promini, utemeljiteljica je samostanskih trećoredica sv. Franje, najstarije izvorne hrvatske redovničke zajednice, koja svoj početak bilježi u Šibeniku 1673., i od tada u neprekinutom višestoljetnom kontinuitetu traje do danas, pod nazivom Družba sestara franjevki od Bezgrješne ili Šibenske franjevke.

Dorothy Day na putu svetosti!

Više od 1500 ljudi ispunilo je 8. prosinca njujoršku katedralu sv. Patrika kako bi svjedočili formalnom završetku biskupijske faze procesa beatifikacije službenice Božje Dorothy Day. Slijedeći službeni protokol Kongregacije za svece, kardinal Timothy M. Dolan iz New Yorka utisnuo je vrući voštani pečat na crvenu vrpcu, povezujući posljednju kutiju dokumenata prikupljenih tijekom 23-godišnjeg procesa.

Dorothy Day – prava kršćanska revolucionarka

Upoznajte službenicu Božju Dorothy Day, ženu koja je nakon burne mladosti smirenje i smisao života pronašla u katoličkoj vjeri i služenju siromašnima. U Hrvatskoj njeno djelo nije toliko poznato, ali u Americi njeno je ime sinonim za brigu o najpotrebnijima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja