Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sestre-milosrdnice-sv-vinka-paulskog

Prigodna poštanska marka o 150. obljetnici dolaska sestara milosrdnica u BiH

"Prigodna poštanska marka posvećena sestrama milosrdnicama jedinstveni je znak zahvalnosti i dokaz poštovanja njihovom radu. Ta mala poštanska marka čuvarica je i predstavljačica duhovnoga, kulturnoga, povijesnoga i prirodnoga bogatstva sestarske Udruge. Ona, minijaturno umjetničko djelo, putovat će svijetom pronoseći poruke ljepote, izvore znanja i svjedočanstva povijesti sestara milosrdnica", napisao je fra Andrija Nikić, član povjerenstva Hrvatske pošte u Mostaru, te predsjednik HKD-a Napredak i HAZU-a sa sjedištem u Mostaru.

ČUDOTVORNA MEDALJICA Gospino oruđe preko kojeg čini čudesa

"Tamni dragulji znače milost koju ljudi ne prose. Slika se zatim okrene. U sredini veliko slovo 'M'. U slovo 'M' usađen je križ. Ispod slova dva srca: jedno ovijeno trnovim vijencem, a drugo probodeno mačem. Razumjela sam da to ima biti druga strana medaljice. Razmišljala sam da nije možda i tu potreban natpis. Na to osjetih odgovor: 'Slovo M i dva srca govore dovoljno'. Začula sam glas: 'Daj napraviti medaljicu po ovom uzoru. Svi koju je blagoslovljenu budu nosili o vratu primit će mnoge i velike milosti. Neizmjerne milosti primit će i oni koji budu s pouzdanjem nosili medaljicu'”, zapisala je u svoj dnevnik sv. Katarina Labouré o događaju koji dogodio na današnji dan 1830. godine.

Posjetite Lužnicu na Dan otvorenih vrata!

Svake posljednje nedjelje u rujnu sestre milosrdnice, koje vode Duhovno-obrazovni centar Marijin Dvor u Lužnici, organiziraju Dan otvorenih vrata. Na ovogodišnji program spomenutog Dana, ali i povijesnu, kulturnu i duhovnu važnost Lužnice podsjeća ravnateljica s. Stjepanka Stanić:

Obljetnica smrti s. Žarke Ivasić, mučenice komunizma ubijene strijeljanjem

Obilježena je obljetnica mučeničke smrti s. Žarke Ivasić, strijeljane 16. svibnja 1946. na gospićkom groblju uz kapelu Sv. Marije Magdalene. Misu zadušnicu u prvostolnici predvodio je u četvrtak umirovljeni gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović i molitvu na groblju koja je okupila vjernike i Žarkine susestre iz Družbe milosrdnih sestara sv. Vinka Paulskog iz Zagreba, Rijeke i Pule.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja