Budi dio naše mreže

Ključna riječ: selo

Tugomir Majdak: Trebamo povećati izvoz u Njemačku jer imamo im što ponuditi, poglavito u prehrambenoj industriji

"U Hrvatskoj ima oko 170.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Prema novom Zakonu o OPG-ovima njih oko 70.000 će biti tržišno orijentirani, dok će ostali biti samoopskrbni OPG-ovi. I na tragu nove zajedničke poljoprivredne politike Hrvatska će se založiti za definiranje kvalitetnijih kriterija kako bi ta gospodarstva u novom programskom razdoblju imala bolji pristup europskim sredstvima", naglasio je to državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, gostujući u četvrtak 23. siječnja, u HKR-ovoj emisiji 'Argumenti', urednika Ivana Taševa na temu: Kako se Hrvatska predstavila na 'Zelenom tjednu' u Berlinu te poboljšava li ili otežava EU produktivnost hrvatske poljoprivredne proizvodnje. U emisiji je gostovala i Marijana Petir, bivša europarlamentarka te Ivica Šarec, predsjednik Prve proizvođačke organizacije žitarica Posavine i Moslavine.

ARGUMENTI o pozitivnom vidu života na hrvatskom selu

O ljepoti života na hrvatskom selu, kao i poteškoćama na koje se nailazi, u Argumentima HKR-a 4. studenoga govorili su Katica Jerleković, predsjednica Udruge "Uzorne hrvatske seoske žene", Melita Vrbanek, najuzornija seoska žena 2018. i vlč. Igor Radašić, župnik u Kuzmincu i Imbriovcu.

Argumenti HKR-a: "Selo budućnosti ne može biti muzej!"

O životu na selu, o tome koliko su se sela u današnje vrijeme promijenila, s kojim se izazovima suočavaju, jesu li poželjna opcija za stanovanje i imaju li svoju budućnost, u Argumentima HKR-a govorili su doc. dr. sc. Tijana Trako Poljak s Odsjeka za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, najbolji mladi poljoprivrednik 2018. godine Zvonimir Kalić i vlč. Duje Kurtović, upravitelj župe sv. Franje Ksaverskog, Karlovac – Švarča.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja