Žudnja za slatkom hranom
O prednostima i nedostatcima šećera te kako održavati razinu glukoze stabilnom, u novoj HKR-ovoj emisiji 'Zdravi tanjur', govorile su nutricionistkinje Marta Kraljević i Andreja Čondor.
O prednostima i nedostatcima šećera te kako održavati razinu glukoze stabilnom, u novoj HKR-ovoj emisiji 'Zdravi tanjur', govorile su nutricionistkinje Marta Kraljević i Andreja Čondor.
Dijabetes predstavlja jedan od vodećih javnozdravstvenih problema jer broj oboljelih osoba u svijetu, ali i Hrvatskoj raste na razine koje su bile nezamislive prije samo nekoliko godina. Prema podacima nacionalnog registra osoba sa šećernom bolešću, u Hrvatskoj je u 2020. bilo preko 310 tisuća osoba s postavljenom dijagnozom dijabetesa, a broj oboljelih povećava se iz godine u godinu. Prosinac je doba godine u kojem se širi miris kolača, čaja i cimeta, a unutar mnogih domova razmišlja se o blagdanskim jelovnicima, dok u obiteljima s dijabetičarima ili osobama u riziku od razvoja dijabetesa ovo razdoblje predstavlja posebno iskušenje za održavanje razine šećera u krvi na poželjnim vrijednostima.
Ova stranica koristi dvije vrste kolačića: nužne tehničke kolačiće i kolačiće za analitiku. Slažete li se s korištenjem kolačića za analitiku?