Budi dio naše mreže

Ključna riječ: santiago-de-compostela

CAMINO Vrijeme samo za sebe i Boga

Donedavni kolega s HKR-a i aktivni časnik Hrvatske vojske Jozo Lukić nedavno se vratio s hodočašća života. S čitateljima HKM-a podijelio je svoje iskustvo hoda koji je od St. Jean Pied de Porta do Santiago de Compostele trajao 22 dana.

„Iziđimo iz sebe kako bismo se otvorili drugima” - poručio papa Franjo u povodu Godine sv. Jakova

U povodu Godine svetoga Jakova, koja je 31. prosinca otvorena u svetištu Santiago de Compostela, papa Franjo je poručio: „Iziđimo iz sebe kako bismo se otvorili drugima”. Godina sv. Jakova, slavi se u godini u kojoj je 25. srpnja, spomendan svetoga Jakova mučenika, nedjelja. Upravo će tako biti ove, 2021. godine, a tema slavlja je „Iziđi iz svoje zemlje! Apostol te čeka“.

Camino de Santiago - sve što morate znati!

Ako ste se ikad sanjali o tome da se odvažite na ovaj put, pročitajte što sve morate znati prije nego krenete i što vam savjetuje jedan od hodočasnika! Uz to, donosimo vam i najnovije preporuke Odbora sv. Jakova vezano uz hodočašće za vrijeme koronavirusa.

VIDEO Botafumeiro – najpoznatija kadionica na svijetu

El Camino de Santiago, hodočasnička ruta poznata pod nazivom Put svetoga Jakova, vodi do grada Santiago de Compostela u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova. No, jedan od najpoznatijih simbola katedrale svetog Jakova je Botafumeiro – kadionica veličine 1,5 m i težine 53 kg.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja