Budi dio naše mreže

Ključna riječ: samoizolacija

Ne „samoizolaciji“, da „solidarnosti“

Po svojoj naravi upućeni smo na druge, živimo od kontakta s drugima, od pogleda, dodira, izmijenjenih riječi, gesta, pažnje, suosjećanja, razumijevanja. Stoga ne čudi kako smo počeli biti tjeskobni, uplašeni, anksiozni i na samu pomisao kako ćemo trebati ići u „samoizolaciju“, te se sada govori o mogućnosti njezina smanjenja s 14 na 10, ili čak na 5 dana. Naslov ovog promišljanja može biti provokativan, dapače i buntovan, no moje promišljanje želi ići u smjeru kako trebamo biti vrlo oprezni, odnosno od velike je pomoći ukoliko određene stvarnosti i na etimološkoj razini drugačije nazivamo.

Iskoristimo ovo vrijeme izolacije za promišljanje o dubokim životnim pitanjima

Blaise Pascal rekao je da svi problem čovječanstva proizlaze iz čovjekove nemogućnosti da sjedi sam u tišini. Mons. Robert Barron, biskup Los Angelesa razmatra ovo geslo u kontekstu današnje krize. Možemo biti zgranuti i ljuti ovime što se događa sada, ali možda je bolje da se, poput Pascala, okrenemo ozbiljnim promišljanjima u tišini.

SAMOIZOLACIJA Otvoreni telefoni za pružanje psihosocijalne pomoći

Od danas je aktivan broj 113 na kojem možete dobiti sve informacije o novom koronavirusu koji će biti u funkciji 24 sata dnevno, a telefoni za psihološku pomoć osobama koje se nalaze u samoizolaciji zbog sumnje na koronavirus otvoreni su diljem Hrvatske.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja