Budi dio naše mreže

Ključna riječ: s-ana-begic

POD KRIŽEM Vizija Doma molitve

U emisiji "Pod križem" 12. siječnja s. Ana Begić je sa svojim gostima, Marijetom Martić i Karlom Rapljanom, predstavila Udrugu EHO.

POD KRIŽEM Gubitak osjećaja za grijeh u današnjem društvu

"Dok se kajemo u nama nije iščeznuo osjećaj za grijeh. Dok se utječemo Majci nebeskoj, dobro smo. Nažalost, čini se da se među ljudima događa gubitak osjećaja za grijeh, a to nikako nije dobro". Emisiju "Pod križem” u srijedu, 8. prosinca, o gubitku osjećaja za grijeh u današnjem društvu uredili su i vodili s. Ana Begić, vlč. Branimir Budinski i vlč. Nikola Jurković.

POD KRIŽEM Hajdemo moliti kao hrvatski narod da prođe ova situacija pandemije i razdora

"Ljudi osjećaju u dubini svoje duše jednu duboku osamljenost, upravo zbog ove pandemije i ako još s druge strane udaljimo Boga od sebe što nam ostaje. Ostaje nam da drugi mogu manipulirati nama. Predajemo li Isusu svoj život? To predanje je temeljna stvar. Nemojmo govoriti i moralizirati, nego hajdemo moliti i Bogu se predavati", istaknuo je o. Antonio Mario Čirko u misiji "Pod križem" Hrvatskog katoličkog radija.

POD KRIŽEM "Nemojte se sramiti svoje vjere, nego budite baš ponosni na nju"

"Snaga i svjedočanstvo vjere" bila je tema emisije iz ciklusa "Pod križem", voditeljice doc. dr. sc. s. Ane Begić, u kojoj su 20. listopada gostovale diplomirane teologinje ili studentice različitih smjerova Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Martina Beljo, Patricija Ivičić i s. Irena Lušo.

Dominikanka Ana Begić: Anđeli opominju, svjetuju, poučavaju, tumače Božje znakove, čuvaju, spašavaju, ali i kažnjavaju

Tko su anđeli čuvari, kako izgleda nebeska hijerarhija anđela, postoje li i zli anđeli te kako se zove svih sedam arkanđela piše za Hrvatsku katoličku mrežu viša asistentica pri Katedri moralne teologije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Martina s. Ana Begić, dominikanka Kongregacije svetih Anđela Čuvara.

Dominikanka Ana Begić o bratskoj opomeni: Ne sudimo bližnjega oštrije nego sebe

"Ne trebamo se susprezati reći Istinu, ali trebamo biti pri tome svjesni samih sebe i svoga djelovanja. Govoriti Istinu, ne znači da drugoga imamo pravo vrijeđati ili ponižavati, već znači biti jasan u nauku kako to od nas zahtijeva kršćanski nauk i vjera", piše viša asistentica pri Katedri moralne teologije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Martina s. Ana Begić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja