Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rodna-ideologija

RODNA IDEOLOGIJA I KULTURA OTKAZIVANJA Smije li se danas izreći stav koji je suprotan 'mainstreamu'?

Kultura odbacivanja i rasprava o rodnoj ideologiji trendovi su koji sa zapada dolaze i u Hrvatsku. U namjeri da roditeljima i odgojiteljima pruže argumente nakladnička kuća Salesiana objavila je knjigu „Što je žena?” Matta Walsha, a zbog toga je doživjela uništavanje plakata, loše recenzije na Google tražilici i vulgarne i ružne komentare te pokušaj sabotiranja tribine na kojoj su htjeli otvoriti prostore civiliziranog dijaloga.

Evo kako se ideologije poigravaju s ljudskom spolnošću

Govor o spolnosti proizlazi iz stvorenog dara koji je Bog vidio kao „vrlo dobar“. Ako nema tog značenja spolnosti, imamo civilizaciju stvari, a ne osoba. Ideologije, a tako i rodna, promatraju tek određeni aspekt čovjekova života tumačeći ga pritom - kako kome odgovara.

Pronaći Boga u današnjem svijetu

Tehnologija nas tjera da pogledamo dolje na djelo vlastitih ruku dok u isto vrijeme odvraćamo pogled od onoga što je Bog napravio. Bog postoji i On nije skriven. Suvremeni čovjek je taj koji se sakrio od Boga gledajući prema dolje i tehnološkim manipulacijama pokušava "poboljšati" Božje stvaranje.

U NEKOLIKO DANA 177 MILIJUNA PREGLEDA Odgovor na pitanje što je žena jednim »tweetom« od zabranjenoga postao trendom

Terapeutkinja »rodne afirmacije« iz Nashvillea nije znala odgovoriti na pitanje što je žena. Rekla je da »neke žene imaju penise, neki muškarci vagine« te da »je rod mnogo više od genitalija«. Ne može odgovoriti što je žena, pojasnila je, jer ona sama nije žena. Ni skupina žena na njujorškoj ulici nije znala odgovoriti na pitanje. Tek je jedna starija žena rekla da je »žena netko tko voli biti zgodan i smatrati sebe profinjenim«.

BISKUP POZAIĆ Božji naum za čovjeka jedini je dobar!

Preminuli zagrebački pomoćni biskup u miru mons. Valentin Pozaić desetljećima je djelovao kao redovnik isusovac, cijenjeni profesor, član važnih crkvenih i društvenih gremija i pomoćni biskup zagrebački. Uvijek je u središtu njegovih nastupa, knjiga i pismenih obraćanja bila kršćanska antropologija i govor o Božjem namislu s čovjekom. Zato donosimo kraće izvatke iz jednoga njegovog članka, objavljenog u Obnovljenom životu 2013. godine, nakon pokušaja uvođenja tzv. zdravstvenog odgoja.

Meksikanci traže zakone koji bi istinski štitili prava meksičkih žena i djece

Tisuće ljudi prosvjedovalo je početkom ovog tjedna ispred meksičkog Kongresa, zahtijevajući od zakonodavaca da oblikuju i izglasaju zakone koji štite istinska prava meksičkih žena i djece. Hod, koji je održan u Mexico Cityju, su organizirale Građanska inicijativa i Nacionalna fronta za obitelj (FNF).

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja