Budi dio naše mreže

Ključna riječ: redovnistvo

Razlike među monaškim redovima u Katoličkoj Crkvi

Svi kontemplativni redovnički redovi dijele zajedničku predanost životu molitve, tišine i traženja Boga kroz kontemplaciju. Ono što ih razlikuje su specifične tradicije, pravila i prakse koje svaki red slijedi.

VIDEO Što je duhovni poziv?

Video Povjerenstva za svećenička i redovnička zvanja Đakovačko-osječke nadbiskupije donosi osobna iskustva i odgovore redovnica Družbe milosrdnih sestara sv. Križa, Isusovih malih sestara, bosonogih sestara Reda Blažene Djevice Marije od gore Karmela te dijecezanski svećenici i franjevci Reda Manje Braće.

Kako prepoznati Božji poziv na redovnički život?

Poziv je osobna stvar i nema redovitog pravila kako Bog nekoga poziva. Bog poštuje našu osobnost i ponaša se prema nama kao prema osobama. On poštuje našu slobodu i želi da koristimo svoj razum i srce u pokušaju da otkrijemo svoj poziv.

Tajnica HRK-a s. Krista Mijatović: Redovništvo, kao takvo, nikada neće izumrijeti!

„Ponekad dobivam dojam da su doista otužne i deprimirajuće percepcije redovnica koje se prikazuju u visokoj starosnoj dobi, samostanu se zatvaraju i zajednice izumiru, dok se s druge strane teško u medije probija živost i vitalnost koja je prisutna u redovničkim zajednicama”, ističe s. Krista Mijatović, tajnica Hrvatske redovničke konferencije. Osvrće se na izazove s kojima se susreću redovničke zajednice u Hrvatskoj kao i na viziju budućnosti redovništva.

Osam mitova o redovničkom pozivu

Ako si mislio da je redovnički život zastario, nefunkcionalan ili mrtav, nadamo se da sada možeš gledati mimo stereotipova i uvidjeti da je redovništvo dar Crkvi i svijetu.

Hrvatski kapucini objavili nesvakidašnji oglas za posao koji se može raditi po čitavom svijetu

Facebook stranica naših kapucina 'Duhovni poziv' objavila je vrlo neobičan oglas – možda je bolje reći 'natječaj' za 'duhovni poziv'; za buduće svećenike, redovnike i redovnice, uglavnom, kako su sami napisali: traži se radnik na neodređeno vrijeme, nije nužno radno iskustvo, natječaj vrijedi do svršetka svijeta, a u slučaju da taj posao nije baš za vas ponudili su i oglas za jedan drugi sezonski posao. Vrijedi ga svakako pogledati, možda se ipak negdje pronađete.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja