Budi dio naše mreže

Ključna riječ: redovnistvo

Poruka pape Franje za 57. svjetski dan molitve za zvanja

Nedjelja Dobrog Pastira 57. je svjetski dan molitve za zvanja. Na današnji dan katolici su pozvani promovirati zvanja za svećenički, duhovni i posvećeni život te ponuditi posebne molitve za one koji su pozvani služiti. Papa Franjo je tim povodom još 8. ožujka uputio poruku koju donosimo u cijelosti.

FOTO Osmijeh posvećenih osoba najbolje je svjedočanstvo!

"Postoje razni izvori radosti, a radosni svjedoci Evanđelja na najprisutniji način objavljuju Kristovu poruku radosti i istinskoga života. Njihova radost proizlazi iz nutarnje slobode koju daruje Krist kada mu otvorimo svoja srca koja On snagom svoje prolivene Presvete Krvi oslobađa od svake patnje i grijeha te nas ispunja dubokom radošću i mirom", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu idejna začetnica Facebook stranice "Radosni svjedoci Evanđelja - Joyful witnesses of the Gospel".

Fra Ante Bešlić: "Zavjeti nas čuvaju na našem redovničkom putu"

"Da bismo mogli živjeti zavjete, najprije ih moramo razumjeti. Kroz Framu sam čuo za zavjete i da fratri nose tri čvora: za poslušnost, siromaštvo i čistoću. Nisam ja razmišljao o tome da budem fratar, nego da odem, odvažim se i probam. Krenuo sam i upoznavao kroz postulaturu, novicijat i bogosloviju o čemu se radi", istaknuo je fra Ante Bešlić u svome svjedočanstvu za emisiju "Riječ nade" Televizije Šibenik.

Fra Ivan Penava: Želiš li biti redovnik?

"Redovništvo je stalni i trajni način života u zajednici u kojoj vjernici osim zajedničkih Božjih i crkvenih zakona, obdržavaju i tri evanđeoska savjeta u obliku zavjeta poslušnosti, čistoće i siromaštva. Ti se zavjeti temelje na Isusovim riječima iz Evanđelja: 'Ako želiš biti savršen, prodaj sve što imaš i podaj novac siromasima, pa ćeš imati blago na nebu. Onda dođi i slijedi me.' 'Ima ih koji se odriču ženidbe zbog Kraljevstva nebeskog. Tko može shvatiti neka shvati.' i 'Sišao sam s neba, ne da činim volju svoju, nego volju onoga, koji me poslao'“, poručuje fra Ivan Penava povodom Dana posvećenog života.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja