Budi dio naše mreže

Ključna riječ: redovnistvo

Osam mitova o redovničkom pozivu

Ako si mislio da je redovnički život zastario, nefunkcionalan ili mrtav, nadamo se da sada možeš gledati mimo stereotipova i uvidjeti da je redovništvo dar Crkvi i svijetu.

Hrvatski kapucini objavili nesvakidašnji oglas za posao koji se može raditi po čitavom svijetu

Facebook stranica naših kapucina 'Duhovni poziv' objavila je vrlo neobičan oglas – možda je bolje reći 'natječaj' za 'duhovni poziv'; za buduće svećenike, redovnike i redovnice, uglavnom, kako su sami napisali: traži se radnik na neodređeno vrijeme, nije nužno radno iskustvo, natječaj vrijedi do svršetka svijeta, a u slučaju da taj posao nije baš za vas ponudili su i oglas za jedan drugi sezonski posao. Vrijedi ga svakako pogledati, možda se ipak negdje pronađete.

Svaki čovjek - redovnik

Redovništvo je bilo jedna od dominantnih kulturnih snaga u Europi tijekom tisućljeća od 500. do 1500. godine, a benediktinsko pravilo bilo je među najčitanijim i najproučavanijim nebiblijskim djelima u tom razdoblju. Štoviše, u ovom značajnom dobu formirane su prve nacionalne države i osnovana su prva sveučilišta i cehovi. Svaka inovacija na svoj način uvelike je zahvalila lekcijama naučenim iz upravljanja, obrazovanja i organizacije razvijenih u benediktinskim kućama.

Molitva za rasvjetljenje vlastitoga poziva

Otkrivanje životnoga poziva prava je avantura s Gospodinom! Ako još uvijek tražiš Božju volju za svoj život, pokušaj susresti Gospodina u molitvi i dopusti mu da ti On pokaže put kojim ti je ići.

Prepoznati životni poziv u ovom kompleksnom svijetu

Nikada nije bilo lako prepoznati životni poziv, ali ljudima je u današnjem svijetu to posebno teško jer je moderno društvo kompleksno i neuredno. Ipak, upravo se u složenosti i neurednosti nalaze neki od najvažnijih odgovora u životu. Dobra vijest je bez obzira koliko se zbunili, naša jedinstvena svrha života leži duboko u našoj vlastitoj duši.

Poruka pape Franje za 57. svjetski dan molitve za zvanja

Nedjelja Dobrog Pastira 57. je svjetski dan molitve za zvanja. Na današnji dan katolici su pozvani promovirati zvanja za svećenički, duhovni i posvećeni život te ponuditi posebne molitve za one koji su pozvani služiti. Papa Franjo je tim povodom još 8. ožujka uputio poruku koju donosimo u cijelosti.

FOTO Osmijeh posvećenih osoba najbolje je svjedočanstvo!

"Postoje razni izvori radosti, a radosni svjedoci Evanđelja na najprisutniji način objavljuju Kristovu poruku radosti i istinskoga života. Njihova radost proizlazi iz nutarnje slobode koju daruje Krist kada mu otvorimo svoja srca koja On snagom svoje prolivene Presvete Krvi oslobađa od svake patnje i grijeha te nas ispunja dubokom radošću i mirom", rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu idejna začetnica Facebook stranice "Radosni svjedoci Evanđelja - Joyful witnesses of the Gospel".

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja