Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rat

Ohrabrenje Fultona Sheena u ratnim vremenima

Mnogo se mudrosti može pronaći u riječima Sluge Božjega nadbiskupa Fultona Sheena koje je izrekao vojnicima u Drugom svjetskom ratu. Nažalost, i danas u svijetu bjesni mnogo ratova. U nastavku donosimo Sheenovo promišljanje o ratu i Božjoj providnosti.

"Moj život pripada samo meni i nudim ga u zamjenu za živote djece u Mariupolju”

Ukrajinski general Vjačeslav Abroskin dao je neobičnu ponudu Rusima koji opsjedaju Mariupolj. "Apeliram na ruske okupatore – dajte priliku da evakuiramo djecu iz Mariupolja; umjesto još žive djece nudim sebe. Trebam tri dana u gradu. Na posljednjoj kontrolnoj pri povratku s djecom, predat ću se u zarobljeništvo. Moj život pripada samo meni i nudim ga u zamjenu za živote djece koja još uvijek ostaju u Mariupolju!

"Vaša vjera je primjer svijetu"

Vlč. Marcelo Klekailo podijelio je na svojem Facebook profilu fotografiju svoga prijatelja, također svećenika i upravitelja župe u Kijevu kako s okupljenim vjernicima u ovim teškim trenucima za cijelu Ukrajinu i grad Kijev, donosi euharistijskoga Krista i pruži tako duhovnu i sakramentalnu okrjepu.

Što su radili katolički vojnici kad nisu mogli ići na misu?

U vremenima povijesnih ratnih sukoba katolički vojnici nisu mogli uvijek sudjelovati na misi nedjeljom i blagdanima. Crkvene vođe tražile su tada različite načine kako vojnicima i mornarima, usprkos ratnim nedaćama, prenijeti Božju riječ.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja