Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rajmund-kupareo

Sanja Nikčević: "Imamo pravo na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti"

U povodu pokretanja nove izdavačke kuće 'Citadela libri' i objavljivanja knjige Rajmunda Kuparea 'Prebivao je među nama' teatrologinja prof. Sanja Nikčević je u Zagrebu 21. siječnja održala predavanje 'Pravo na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti'. Govorila je o tome kako svjetonazor djeluje na umjetnost, kako i zašto nastaje kanon, što je iz kanona izbačeno te zašto imamo pravo na lijepo, dobro i sveto u umjetnosti.

Rajmund Kupareo

I ove godine u emisiji HKR-a 'Božić u stihu' svakoga dana donosimo stihove naših pjesnika koji su opjevali Isusovo rođenja i veličinu božićnoga otajstva. Emisiju autorski potpisuje književni povjesničar i kritičar Božidar Petrač, autor antologije 'Hrvatska božićna lirika'. Emisiju slušajte svakoga dana u 8, 15 i u 18 sati.

Rajmund Kupareo - "Na Cvjetnicu"

Na Cvjetnicu smo započeli s glazbeno-poetskim recitalom 'Lirika križa' u kojem ćemo kroz Veliki tjedan donositi poeziju nadahnutu mukom i smrću Isusa Krista, Otkupitelja čovjeka. Autor emisije je književni povjesničar i kritičar Božidar Petrač. On je odabrao pjesnike i poeziju koje ćete u programu HKR-a slušati svakoga dana u 8 i 15 te reprizno u 16 i 15 sati.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja