Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rad

Odnos svetog Franje prema znanosti

Njegova iako nevidljiva ljubav prema znanosti proizlazi iz vlastitog nastojanja da stekne znanje kroz molitvu i neprestano čitanje i citiranje Svetog Pisma. Zato bi on u svakoj upitanoj prilici nekog brata da zadrži knjigu, odgovorio kako zbog knjiga ne želi izgubiti knjigu Evanđelja, koju je obećao obdržavati. A brat neka učini što hoće, jer Franjino odobrenje mu neće biti zamkom.

Pobožnost prema svetoj Marti ublažava tjeskobu

Uvijek sam dijelila posebnu povezanost sa svetom Martom iz Betanije. Moje osobno putovanje da prevladam tjeskobu, zabrinutost, opsesivno-kompulzivni poremećaj i stalno kretanje u svakodnevnom i duhovnom životu odražava njezino putovanje u Evanđelju. Providnosno mi je Bog dao čast da se rodim na njezin blagdan. Evo nekoliko načina na koje ova nevjerojatna svetica pomaže u ublažavanju tjeskobe.

Saznajte razliku između marljivog rada i ovisnosti o poslu

Papa Franjo je rekao: "Neka nikome ne nedostaje posla i neka svi budu pošteno plaćeni i mogu uživati u dostojanstvu rada i ljepoti odmora." Ovaj članak razmatra kako je dostojanstvo rada usko povezano s potrebom za odmorom.

Cilj bilo kojega rada uvijek jest i ostaje čovjek

Emisiju na valovima HKR-a „Blago socijalnog nauka Crkve“ srijedom u 16:30 emitiramo u suradnji s Centrom za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije. Emisiju je pripremila docentica Dubravka Petrović Štefanac, tajnica Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve.

Sveti Pavao pozvao je učenike da rade i ne miruju

Vjeruje se da je sveti Pavao radio kao izrađivač šatora, a ovu je praksu prakticirao tijekom svojih misionarskih putovanja. Imao je snažnu radnu etiku, vjerujući da se besposlice treba izbjegavati po svaku cijenu. Zapravo, imao je snažne riječi protiv onih koji su mogli raditi, ali su odlučili ostati besposleni.

Sv. Ivan Pavao II.: "Rad i pravo na odmor"

“Uvijek postoje svježe nade, ali i svježi strahovi i prijetnje, povezani s ovom osnovnom dimenzijom ljudskog postojanja: čovjekov se život svaki dan gradi od posla, od rada izvlači svoje specifično dostojanstvo, ali istodobno rad sadrži neprestano mjeru ljudske muke i patnje ”, uči Ivan Pavao II. No, što zapravo posao znači u našim životima?

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja