Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rad

Intelektualni "radni stol"

U intelektualnom radnom stolu nalaze se ladice, svaka ispunjena s nekoliko alata. Sa svakim projektom koji dobrovoljno preuzmemo ili koji nam je dan, alati postaju neophodne komponente za obavljanje posla. Tu su vaši pouzdani "uvijek potrebni" alati kao što su metar savjesti, uže krunice koje vas veže uz Gospin savjet, priručnik s uputama Biblije i Katekizma te čekić i čavli jednostavnih molitvi koje ste naučili kao dijete.

Papa francuskim poduzetnicima: Ljudi su vrijednost rada, a ne strojevi

U poruci koju je papa Franjo u ponedjeljak 28. kolovoza poslao čelnicima francuskih poduzeća, okupljenima od 28. do 29. kolovoza u Parizu, a koju je pročitao biskup Nanterrea mons. Matthieu Rougé, lik gospodarskoga vođe Papa naziva „protagonistom općega dobra i nasljednikom svetoga Josipa tesara“.

MAJKA ELVIRA Ljubav je jača od straha

Majka Elvira je 1983. otvorila kuću prvotno namijenjenu za narkomane. Mnogi su se protivili njezinom pothvatu, uključujući njezine nadređene u samostanu: „Ti nisi spremna, nemaš dovoljno naobrazbe...“, ali ona se pouzdala u Božju providnost. Počela je od nule, s Bogom. Danas ta zajednica – Cenacolo – broji 61 bratovštinu u 18 zemalja svijeta.

Odnos svetog Franje prema znanosti

Njegova iako nevidljiva ljubav prema znanosti proizlazi iz vlastitog nastojanja da stekne znanje kroz molitvu i neprestano čitanje i citiranje Svetog Pisma. Zato bi on u svakoj upitanoj prilici nekog brata da zadrži knjigu, odgovorio kako zbog knjiga ne želi izgubiti knjigu Evanđelja, koju je obećao obdržavati. A brat neka učini što hoće, jer Franjino odobrenje mu neće biti zamkom.

Pobožnost prema svetoj Marti ublažava tjeskobu

Uvijek sam dijelila posebnu povezanost sa svetom Martom iz Betanije. Moje osobno putovanje da prevladam tjeskobu, zabrinutost, opsesivno-kompulzivni poremećaj i stalno kretanje u svakodnevnom i duhovnom životu odražava njezino putovanje u Evanđelju. Providnosno mi je Bog dao čast da se rodim na njezin blagdan. Evo nekoliko načina na koje ova nevjerojatna svetica pomaže u ublažavanju tjeskobe.

Saznajte razliku između marljivog rada i ovisnosti o poslu

Papa Franjo je rekao: "Neka nikome ne nedostaje posla i neka svi budu pošteno plaćeni i mogu uživati u dostojanstvu rada i ljepoti odmora." Ovaj članak razmatra kako je dostojanstvo rada usko povezano s potrebom za odmorom.

Cilj bilo kojega rada uvijek jest i ostaje čovjek

Emisiju na valovima HKR-a „Blago socijalnog nauka Crkve“ srijedom u 16:30 emitiramo u suradnji s Centrom za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije. Emisiju je pripremila docentica Dubravka Petrović Štefanac, tajnica Centra za promicanje socijalnog nauka Crkve.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja