Budi dio naše mreže

Ključna riječ: rad

Što znače riječi pjesme sv. Terezije Avilske "Gledaj, On te gleda"?

"Bog je među tavama i loncima" izreka je sv. Terezije Avilske koja govori o tome da je Bog prisutan u našim svakodnevnim naoko nevrijednim i malenim stvarima koje obavljamo. To mogu biti djelatnosti poput pranja posuđa, brige oko rublja, odlaska u kupovinu ili čak pranja automobila.

Molitva za početak radnog dana

"Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa." (Iv 15,5)

"Ona ne radi, ona je samo majka i kućanica"

Pročitajte tekst o tome kako je biti majka i kućanica koja od jutra do mraka brine o svojoj obitelji. Priču Ryshell Castleberry, na društvenim mrežama podijelio je pater Stjepan Ivan Horvat, misionar Krvi Kristove s posvetom svim ženama koje svoj život posvećuju obitelji. Objavu prenosimo u cijelosti.

Najveća i najopasnija predrasuda je da starije osobe ne rade i da nisu korisne društvu

Najveća predrasuda je da starije osobe ne rade i da nisu korisne društvu, poručeno je u HKR-ovim "Argumentima" čija je tema bila: Kako poboljšati odnos prema starijim osobama i kakva je socijalna politika i skrb države te lokalnih jedinica za kvalitetu i dostojanstvo starih osoba. Sugovornice urednika Ivana Taševa bile su: državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, psihologinja dr. Jasminka Despot Lučanin i članica Upravnoga odbora udruge "Kap dobrote" Snježana Bedeniković

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja