Budi dio naše mreže

Ključna riječ: prispodobe

Fra Ivan Hrkać: Naša vjera treba biti pretočena u djela, a naše riječi u čine

Isus od nas traži da otvorimo oči, da će se on skrivati u najpotrebnijima, u najmanjima, u onima odbačenima, prezrenima, gladnima, žednima, u svima onima koji su na rubu našega društva. Djela, a ne riječi. Naša vjera treba biti pretočena u djela, a naše riječi u čine, da činimo ono što govorimo”, naglasio je fra Ivan Hrkać.

Vlč. Tomislav Šagud: "Ponekad trebamo dopustiti Bogu da on pronađe nas i ne boriti se toliko grčevito da mi dođemo do njega"

"Mislim da ponekad Boga uzimamo zdravo za gotovo: on je tu, moj najbolji prijatelj, on me voli, umro je za mene. Možda zaboravljamo na činjenicu da je svatko od nas samo jedan mali čovjek između nebrojenih milijarda ljudi koji su živjeli kroz povijest, dok je Bog onaj koji je sve stvorio i daje da sve postoji", piše vlč. Tomislav Šagud u svome promišljanju.

U prispodobama se susrećemo sa srcem učenja našeg Gospodina

Bilo da nas skandaliziraju ili izazivaju, motiviraju ili plaše, u prispodobama se susrećemo sa srcem učenja našeg Gospodina, a time i sa samim Gospodinom. Stil poučavanja nije bio jedinstven, ali Osoba s kojom se susrećemo jest!

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja