Budi dio naše mreže

Ključna riječ: prikazanje-gospodinovo-svijecnica

Posljednja propovijed bl. Alojzija Stepinca izrečena na današnji dan 1960.

Donosimo ulomak iz posljednje propovijedi bl. Alojzija Stepinca napisane vlastitom rukom samo osam dana prije smrti. Nadbiskup Stepinac je na misi 2. veljače 1960., kad je posljednji put propovijedao, blagoslovio svijeću i rekao župniku Vranekoviću kako će je ove godine sigurno trebati. Osam dana nakon Svijećnice župnik Vraneković pružio je umirućem kardinalu goruću svijeću koju je blagoslovio na blagdan Svijećnice. Nekoliko minuta kasnije kardinal Stepinac je umro.

Svetkovina Prikazanja Gospodinova u Hramu ili Svijećnica

Bog je preko Mojsija svom izabranom narodu dao propis da 41. dan svećenici u hramu moraju blagosloviti porodilju, a za uzvrat roditelji djeteta dužni su janje mlađe od godine dana ili mladu golubicu. Tome se propisu pokorila i Blažena Djevica Marija. S djetetom Isusom polazi u hram u pratnji Josipovoj.

Karmelićanka s. Danijela Licul proslavila srebrni jubilej

Na blagdan Svijećnice, 2. veljače, svečano je proslavljen Dan posvećenog života u Karmelu sv. Male Terezije u Kloštar Ivaniću. Euharistijsko slavlje bila je ujedno i zahvala Gospodinu na daru 25 godina redovničkih zavjeta s. Danijele Terezije od Sv. Obitelji (Licul), priorice ovog samostana. Sv. misu predslavio je isusovac, p. Niko Bilić.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja