Budi dio naše mreže

Ključna riječ: otvorenost-zivotu

Biskup Košić krstio sedmo dijete obitelji Turkalj

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu 13. srpnja 2024. u crkvi bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini misno slavlje tijekom kojeg je krstio Maju, sedmo dijete Josipa i Ivanke Turkalj.

Biskup Janjić krstio osmo dijete obitelji Dulić u Đurđinu

Župna zajednica sv. Josipa Radnika u Đurđinu (Subotička biskupija) slavila je u nedjelju, 2. lipnja, krštenje osmog djeteta Paje i Angele Dulić. Tim povodom misu je predvodio umirovljeni kotorski biskup Ilija Janjić koji je udijelio i sakrament krštenja malom Anti.

Krštenje petog djeteta u obitelji Mateša

nedjelju 7. travnja u župnoj crkvi sv. Križa u Ogulinu na središnjoj jutarnjoj misi u 10 sati predvoditelj slavlja, župnik Nikola Prša krstio je peto dijete u obitelji Mateša.

U Budrovcima kršteno troje djece

Đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić predvodio je svečano misno slavlje 4. veljače 2024., kada se obilježava Međunarodni dan života, u filijalnoj crkvi svetoga Nikole biskupa u Budrovcima tijekom kojega je krstio troje djece.

FRA GORAN AZINOVIĆ Jesi li glasnik nade ili pesimizma?

Potaknut riječima velikog fra Rufina Šilića, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije fra Goran Azinović, u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu promišlja o važnosti nade i ubojitosti pesimizma, potičući sve da se opredijele za život i za Boga.

S DRUGE STRANE OGLEDALA Otvorenost životu i smisao života

Otvorenost životu i smisao života bila je tema emisije HKR-a "S druge strane ogledala" u kojoj je 8. veljače gostovala dr. sc. Anita Dučkić Sertić, logoterapeut i duhovni terapeut, voditeljica Centra za promicanje dobrobiti ranjivih osoba Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Obitelj Ćurković - pet godina braka, četvero djece i želja za novim životima

Povodom Dana života kojeg smo proslavili prve nedjelje u veljači donosimo razgovor s Petrom Ćurković, suprugom i majkom četvero djece. U razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu istaknula je: "Pet godina braka, četvero djece. Ni u najdubljim promišljanjima ne bi mogla zamisliti da će nam se život tako odviti. Jesam li bila spremna? Nisam. Jesam li sada spremna? Ne mogu tvrditi da jesam, ali vjerujem da me Bog na to ne bi pozvao da nisam sposobna".

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja