Budi dio naše mreže

Ključna riječ: okrugli-stol

U ORGANIZACIJI SSMH-a Održan okrugli stol 'Obitelj kao jamac budućnosti'

Na panel-raspravi sudjelovali su Martina Lukić, pravnica i predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj, Marin Strmota, demograf i izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Marija Džinić, docentica na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti, Barbara Pahljina, liječnica, logoterapeutkinja i predsjednica udruge Logos te Matija Štahan, magistar komparativne književnosti, kolumnist i društveni komentator. Moderator okruglog stola bio je Domagoj Dalbello.

Umjetnost - zrcalo društva: uloga vjernika u stvaranju

Rene Medvešek, poznati hrvatski glumac i redatelj, zatim akademska slikarica Eva Vukina te docent s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu Ivan Dodlek, koji predaje kolegije iz povijesti filozofije, filozofske estetike i filozofije kulture, sudjelovali su na trećem susret u ciklusu okruglih stolova u organizaciji Varaždinske biskupije svakog prvog ponedjeljka u mjesecu. Tema ovog susreta bila je Umjetnost – zrcalo društva: uloga vjernika u stvaranju, a okrugli stol je i ovog puta moderirala voditeljica Biskupijske knjižnice Varaždin Irena Gotal.

"Katolička vjera je moje životno zvanje" (bl. Ivan Merz)

Na okruglom stolu govorilo se o kršćanskom aktivizmu, načinima i mogućnostima djelovanja vjernika laika u današnjem vremenu, kroz lik i djelo Ivana Merza. Upravo je on bio prvi vjernik laik u povijesti Crkve u Hrvata koji je proglašen blaženim kao laik.

Okrugli stol o komunikaciji i govoru svećenika

Okrugli stol „Kultura (raz)govora svećenika u različitim pastoralno-katehetskim područjima rada“ održan je u sklopu 10. pastoralno-katehetskog kolokvija za svećenike koji se održava u organizaciji Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za kler i Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju, 28. veljače i 1. ožujka u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu.

Okrugli stol "Crkva i mediji"

Središnji dio obilježavanja Svjetskog dana medija 24. svibnja bio je okrugli stol na temu "Crkva i mediji", organiziran na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u prigodi objave istoimene antologije tekstova o sredstvima društvenih komunikacija od 1936. do 2021. Antologiju su objavili Hrvatska biskupska konferencija i Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine. Okruglim stolom moderirao je zamjenik pročelnika Odjela za komunikologiju HKS-a doc. dr. sc. Anto Mikić

KULTURA U MEDIJIMA Siniša Kovačić: "Imamo dvostruke kriterije pri izvještavanju o kulturnim događajima"

U Matici hrvatskoj je 16. svibnja održan okrugli stol „Kultura u medijima“ u organizaciji Vijenca, središnjega književnog lista za kulturu, umjetnost i znanost, koji je okupio glavne urednike, urednike kulturnih rubrika i emisija specijaliziranih za kulturu i komunikologe, dok je kao predstavnik Ministarstva kulture sudjelovao državni tajnik Krešimir Partl.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja