Budi dio naše mreže

Ključna riječ: odluka

Život je zbir odluka, dobrih ili loših

Prije donošenja svake odluke, male i velike, pomoli se ponizno Gospodinu da ta odluka bude tebi u korist, a Bogu na slavu, piše u novoj tjednoj kolumni za Hrvatsku katoličku mrežu fra Goran Azinović.

POD KRIŽEM O važnosti donošenja odluka

Prva ovogodišnja emisija Pod križem bila je posvećena novogodišnjim odlukama, a gostovali su vlč. Branimir Budinski, vlč. Nikola Jurković i vlč. Ivica Cujzek.

Počnite s malim koracima

Jeste li znali da u fizici postoji princip koji je duboko povezan s osobnim razvojem, pa čak i duhovnošću? Zove se zakon inercije i glasi: "Tijelo koje miruje nastoji ostati u stanju mirovanja."

MAJKA ELVIRA Ljubav je jača od straha

Majka Elvira je 1983. otvorila kuću prvotno namijenjenu za narkomane. Mnogi su se protivili njezinom pothvatu, uključujući njezine nadređene u samostanu: „Ti nisi spremna, nemaš dovoljno naobrazbe...“, ali ona se pouzdala u Božju providnost. Počela je od nule, s Bogom. Danas ta zajednica – Cenacolo – broji 61 bratovštinu u 18 zemalja svijeta.

Hoditi u Novoj godini s Marijom

Postoji priča o malom dječaku koji se bojao mraka. Njegova je majka ušla u njegovu sobu kako bi ga utješila i podsjetila ga da je Bog uvijek s njim. Mali dječak je rekao: "Znam da je Bog uvijek sa mnom, ali ponekad mi treba Njegov dodir." To je ono što Gospa čini za nas kao naša majka, ona nas tješi i ostaje s nama.

FRA VINKO BRKOVIĆ Budi hrabar i donesi odluku!

Odlučite, makar i pogriješili, ali samo odlučite! Razmišljajte, ali odluku morate donijeti u jednom trenutku, ne smije to nitko drugi u vaše ime. Molite, ali odlučite, Gospodin će vam dati, ali morate sami odlučiti! Krenite, odlučite i budite hrabri priznati pogrešku i krenuti iznova!

FRA IVAN M. LOTAR Bez čvrste odluke bolje je ne ići na ispovijed i ondje činiti teatar od sakramenta

"Najveća zamka po ovome pitanju je što nas Sotona uvjerava (i to vrlo lukavo i impostirajuće) da mi ne možemo - ne griješiti, da ne možemo - ne činiti težak grijeh. Ali možemo ga ne činiti! Samo ako tako odlučimo i damo sve od sebe. Jesmo li konačno, već jednom, zaista odlučili dati svoj maksimum - bez samoopravdavanja i izgovora?!", poručuje fra Ivan Marija Lotar sa zagrebačkog Svetog Duha.

Ne živi uzalud! Važnost hrabre, vjerom ispunjene odluke

Nemam interesa posjedovati jahtu, voziti Ferrari ili kupiti kuću za odmor na luksuznom mjestu. Ali mislim da postoji istina u načelu poduzimanja vjerom ispunjenih, odvažnih i radikalnih čina, posebno kada se radi o tome da ih Bog koristi.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja