Budi dio naše mreže

Ključna riječ: odluka

Hoditi u Novoj godini s Marijom

Postoji priča o malom dječaku koji se bojao mraka. Njegova je majka ušla u njegovu sobu kako bi ga utješila i podsjetila ga da je Bog uvijek s njim. Mali dječak je rekao: "Znam da je Bog uvijek sa mnom, ali ponekad mi treba Njegov dodir." To je ono što Gospa čini za nas kao naša majka, ona nas tješi i ostaje s nama.

FRA VINKO BRKOVIĆ Budi hrabar i donesi odluku!

Odlučite, makar i pogriješili, ali samo odlučite! Razmišljajte, ali odluku morate donijeti u jednom trenutku, ne smije to nitko drugi u vaše ime. Molite, ali odlučite, Gospodin će vam dati, ali morate sami odlučiti! Krenite, odlučite i budite hrabri priznati pogrešku i krenuti iznova!

FRA IVAN M. LOTAR Bez čvrste odluke bolje je ne ići na ispovijed i ondje činiti teatar od sakramenta

"Najveća zamka po ovome pitanju je što nas Sotona uvjerava (i to vrlo lukavo i impostirajuće) da mi ne možemo - ne griješiti, da ne možemo - ne činiti težak grijeh. Ali možemo ga ne činiti! Samo ako tako odlučimo i damo sve od sebe. Jesmo li konačno, već jednom, zaista odlučili dati svoj maksimum - bez samoopravdavanja i izgovora?!", poručuje fra Ivan Marija Lotar sa zagrebačkog Svetog Duha.

Ne živi uzalud! Važnost hrabre, vjerom ispunjene odluke

Nemam interesa posjedovati jahtu, voziti Ferrari ili kupiti kuću za odmor na luksuznom mjestu. Ali mislim da postoji istina u načelu poduzimanja vjerom ispunjenih, odvažnih i radikalnih čina, posebno kada se radi o tome da ih Bog koristi.

Umor od donošenja odluka stvaran je fenomen

"To je fenomen koji se zove umor od odluke i prati nas u odrasloj dobi. Svaki dan pred nama je vrtoglava lepeza izbora - što odjenuti, što jesti, na koje e-mailove odgovoriti, koje projekte riješiti, koje televizijske emisije gledati - neodoljivo je. Zbog toga se toliko mnogo nas osjeća nemotivirano i isušeno. Svakodnevno ulažemo ogromnu energiju u odabir za izborom, a zatim se možemo zapitati je li drugi izbor možda bio bolji i ne nazire mu se kraj."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja