Budi dio naše mreže

Ključna riječ: obrazovanje

Radionica Svetog Petra u Vatikanu pokreće Školu za umjetnost i obrt

U ponedjeljak 16. siječnja svečano se otvara prva didaktička godina za dvadeset mladih polaznika triju smjerova: klesari i obrađivači mramora, zidari, gipsari i dekorateri te tesari. Dvanaest mladića i osam djevojaka iz Italije, Perua, Njemačke i Bjelorusije, učit će od ponajboljih stručnjaka „praktična znanja“ i ljubav prema blagu Bazilike Svetog Petra, izvještava Alessandro Di Bussolo za Vatican News.

Obrazovanje kao opće dobro

Emisiju na valovima HKR-a „Blago socijalnog nauka Crkve“ srijedom u 16:30 emitiramo u suradnji s Centrom za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije. Ovu je emisiju pripremio Igor Jakobfi, asistent na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu Sveučilišta u Osijeku.

ARGUMENTI HKR-a Sustav u kojem i četvorke postaju „loše” ocjene

Poplava odlikaša i superodlikaša (5,0) bila je tema HKR-ovih Argumenata u srijedu 6. listopada. O ovom problemu hrvatskog obrazovnog sustava, koji predstavlja pritisak učenicima, roditeljima, ali i samim nastavnicima, raspravljali su dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Valentina Škledar, profesorica pedagogije u Sv. Ivanu Zelini i Darko Kanjuh, profesor geografije i povijesti u XV. gimnaziji u Zagrebu.

Indijac nagrađen za najboljeg učitelja na svijetu - svoje je učenike s polja odveo u školu koju je uredio u prostoru štale

Odluka o radu u obrazovnom sustavu za njega je bila jedna od onih prekretnica koja ga je, udaljujući ga od snova, možda dovela na pravo mjesto. Čak i ako se u početku činilo kao kazna. 2009. godine Ranjitsinh Disale je dobio svoj prvi školski zadatak pri čemu se morao suočiti s polurazrušenom barakom. To je bila njegova škola. I bila je pusta.

Don Josip Ulić: Boji li se Crkva obrazovanih ljudi?

Je li Crkva neprijatelj znanja i obrazovanja kao što je neki žele prikazati ili je ipak Crkva najveći prijatelj obrazovanja? Saznajte što o ovoj temi kaže don Josip Ulić na svome YouTube kanalu Don Mrvica.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja