Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nedjelja-dobrog-pastira

Volite svoje svećenike, jer oni vole vas i to svjedoče svojih životnim izborom i žrtvama

Na nedjelju Dobroga Pastira i Dan molitve za duhovna zvanja iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed vlč. doc. dr. Tomislava Ćurića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, župnika župe bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu. Vlč. Tomislav Ćurić, između ostalog, poručuje: "Jedna od najvažnijih i najpotrebnijih nakane koje Isus nalaže jest molitva za duhovna zvanja: Molite gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju (Mt 9,38) ... Ali uz molitvu, vjernici se uvijek trebaju truditi da stvore takvo ozračje koje će omogućavati rast i razvoj svećeničkog zvanja, koji će omogućavati da svećenik bude svećenik, pastir povjerenog mu stada."

Isus je Pastir naših duša

Prije II. Vatikanskog koncila ovaj dan se slavio na 3. Uskrsnu nedjelju, ali od tada je uvijek na 4. Uskrsnu nedjelju.

Naše spasenje nije plod naših zasluga nego Isusovih

"Ističući osobito potrebu nadilaženja mentaliteta razdvajanja poslanih na svećenike i laike – smatrajući prve protagonistima, a druge tek izvršiteljima – te potrebu da kršćansko poslanje nastavimo kao jedan Božji narod, laici i pastiri zajedno, kao Crkva, papa Franjo nas sve zajedno poziva biti čuvari jedni drugih i stvorenog svijeta. Da bismo to mogli trebamo prihvati Božji pogled na nas i na njega odgovoriti. Svojim pogledom ljubavi Bog u svakom od nas vidi veliki potencijal za nas, a po nama i za naš svijet. Da bi se taj potencijal i ostvario Bogu je potreban naš slobodni pristanak", poručuje u promišljanju uz Nedjelju Dobrog Pastira riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

NEDJELJA DOBROGA PASTIRA "Ne želim prokockati milost koju sam dobio!"

"Ostvarenje nas samih i naših planova u životu je prije svega odgovor na poziv koji nam dolazi odozgor. Gospodin je taj koji nam pokazuje obalu prema kojoj trebamo ići i koji nam, još prije toga, daje hrabrost za ulazak u lađu." Tim riječima papa Franjo u svojoj Poruci za današnji, 57. Svjetski dan molitve za duhovna zvanja, ističe važnost Božjega poziva i čovjekovog odaziva na taj poziv.

Nedjelja Dobrog Pastira

Isus je naš pastir. Dobri pastir koji je dao život za nas jednom zauvijek, ali koji se neprestano daje za svakog pojedinog od nas.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja