Budi dio naše mreže

Ključna riječ: napast

Fra Ivan Marija Đuzel: Riječ Božja je mač protiv zlih duhova i napasti

"Mi bi rado sve obraćali riječima, ali teško bi obraćali djelima. Djela su trajna, a riječi su prolazne. I ako mi imamo riječi, a iza nas ne stoje autentičan život da ljubimo Isusa i da naša djela stoje iza tih riječi isti taj napasnik dođe vrlo brzo i ugura nas u težak grijeh i baš pred očima ljudi koje mi pozivamo Bogu i onda nas diskreditira i mi padnemo. Važno je poći prvo od sebe. Učimo se pobjeđivati napast u molitvi pa ćemo je naučiti prepoznavati i pobjeđivati i u aktivnom životu", poručio je fra Ivan Marija Đuzel.

Konkupiscencija - naša sklonost grijehu

Mehaničar u servisu objasnio je frustriranom vlasniku vozila da kotači njegova automobila nisu ravni i da je to moglo uzrokovati rupa na cesti kroz koju je prošao. Bez stalne pažnje i stalnog podešavanja upravljača, automobil je sklon skretanju s ceste. Ono što vrijedi za automobil, u tom smislu vrijedi i za ljudsku dušu. Suvremene autoceste pomažu vozačima da ostanu na putu s naslikanim crtama i trakom tutnjave kad izađu iz trake. U moralnom životu, pogodna milost i naša slobodna volja činiti ono što je ispravno za nas obavljaju istu funkciju, a ako skrenemo s kursa, tutnjava savjesti nježno će nas natjerati natrag.

Sedam moćnih oružja u duhovnoj borbi

U duhovnoj smo borbi za svoju dušu i trebamo se "obući u Božji oklop. Sveti Pavao je u svom pismu Efežanima napisao: „Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate.“ Evo popisa 7 moćnih oružja za duhovnu borbu koje nas Crkva potiče na upotrebu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja