Budi dio naše mreže

Ključna riječ: muka-gospodinova

Tekstovi Muke Gospodina našega Isusa Krista

Kako bi se olakšalo čitanje Muke, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije pripremio je tekstova Muka po Mateju, Marku, Luki i Ivanu koji su raspoređeni tako da se mogu čitati po ulogama.

Isusova posljednja 24 sata života na zemlji

Prema Pavlinskom molitveniku donosimo vam satove Muke Gospodnje na razmatranje kroz Veliki četvrtak i Veliki petak, a koje je na svojoj Facebook stranici objavila župa Rođenja Isusova, Kajzerica.

DR. SC. MILE MAMIĆ Muka Kristova i hrvatska kulturna baština u vezi s njom

Korizma je. Sama riječ korizma posuđenica je romanskoga podrijetla. U vezi je i s latinskim quadragesima. Postoji i naša prevedenica četrdesetnica. To je vrijeme odricanja, posta, pokore, priznanja svoje grješnosti, svojih grijeha, kajanja, skrušenja. To je posebno milosno vrijeme dubljeg promišljanja o Bogu, sebi i drugim ljudima. To je vrijeme pomirenja s Bogom, obraćenja. Sin Božji postao je čovjek i ostao Bog.

MUKA GOSPODINOVA - "A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo"

Isus nas poziva da često razmatramo Njegovu muku. Štoviše, u obraćanju sv. Faustini naglašava: "Najmilije mi je kada razmatraš moju pregorku muku. Sjedini sva svoja sitna trpljenja s mojom bolnom mukom da bi ona imala beskrajnu vrijednost pred mojom uzvišenošću." (Dn. 1512) Osobito smo na razmatranje Gospodinove muke pozvani u korizmeno vrijeme, a ponajviše u Velikom tjednu koji je pred nama, stoga vam donosimo činjenice koje u tome mogu pomoći.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja