Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mucenik

Sv. Toma Beckett - zbog vjernosti Crkvi osuđen na smrt

Znao je da mora umrijeti samome sebi kako bi smogao hrabrosti izvršiti svoju dužnost. Vremenom je također shvatio da će zbog te iste vjernosti biti osuđen na smrt. Shvaćao je da Crkva nije podložna svjetovnom vladaru ili državi. Ona je podložna Kristu i njegovom učenju, a prvenstveno je na biskupima — Kristovim slugama i stadu — da čuvaju Crkvu u svakom vremenu.

FRA SERAFIN KODIĆ GLASNOVIĆ - ubijen iz mržnje na vjeru

Spomendan mučenika i blaženika fra Serafina Kodića Glasnovića bit će proslavljen u subotu, 5. studenoga 2022. misnim slavljem u 18 sati u samostanskoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, Avenija Gojka Šuška 2, u Zagrebu. Misno slavlje predvodit će don Mato Jaković.

Bl. Jerzy Popiełuszko - branitelj slobode vjere i poljskog naroda

Povodom 38. obljetnice ubojstva bl. Jerzyja Popiełuszkog, poljskoga katoličkog svećenika, kojega su 1984. mučki ubili službenici tajne službe Ministarstva unutarnjih poslova Narodne Republike Poljske, prisjećamo se ovoga prijatelja običnih vjernika i borca za slobodu vjere.

Sveti Ignacije Antiohijski i želja za mučeništvom

Kad Ignacije kaže: "Jer, iako sam još živ, strastveno sam zaljubljen u smrt", on ne kaže da mrzi svoj život, nego da ljubi Boga do te mjere da mu njegov život ne znači ništa osim Boga.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja