Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mr-sc-drago-markovic

Molimo iskreno Boga da shvatimo što to znači darivati se

Na 13. nedjelju kroz godinu prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije mr. sc. Drage Markovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i asistenta pri Katedri dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Između ostalog vlč. Marković je poručio: "Molimo iskreno Boga da shvatimo što to znači darivati se, izgarati za drugoga, da dokučimo smisao odricanja u kojem nam sigurno ništa neće nedostajati, nego ćemo stostruko zauzvrat dobiti."

Afirmirati se u ljubavi i služenju drugima izazov je i zadaća kršćana

Na 29. nedjelju kroz godinu prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije mr. sc. Drage Markovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i asistenta pri Katedri dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Između ostalog vlč. Marković napominje: "Kršćaninova je zadaća biti u službi zajednice. Ono što imamo i znamo ugrađivati u zajednicu i opće dobro."

Čovjek je najsličniji Bogu kad ljubi

Na šestu vazmenu nedjelju prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije mr. sc. Drage Markovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i asistenta pri Katedri dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Između ostalog vlč. Marković napominje: "Imati moć ljubiti i potrebu za ljubavlju, to je samo čovjeku darovano, jer je čovjek slika Božja, u njemu je duboko upisana crta bogolikosti. Čovjek je upravo najsličniji Bogu kad ljubi."

Učiti od Marije znači s uspjehom položiti životni ispit

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije mr. sc. Drage Markovića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije i asistenta pri Katedri dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Između ostalog vlč. Marković napominje: "Častiti u Crkvi Mariju, njezin lik, znači ujedno usvajati logiku njezina života. Mariju ne samo da imamo kao odvjetnicu, zagovornicu, vjernu moliteljicu, već i kao jasan primjer učiteljice i odgojiteljice u vjeri. Imati Mariju za učiteljicu velika je milost. "

Križ kao simbol naših odgovornosti, obveza, naših strahova i bolesti

Na Cvjetnicu prenosimo propovijed iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije koju je napisao mr. sc. Drago Marković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije i asistent pri Katedri dogmatske teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Između ostalog vlč. Marković napominje: "Uzmimo svoj križ, ponesimo ga, nećemo ga sami nositi. Križ je to naših odgovornosti, obveza, naših strahova i bolesti. Jedan je put, a to je put prema kalvariji."

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja