Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mostar

Tuđman i Izetbegović u Mostaru

Nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma, u ožujku 1994. došlo je do prestanka ratnog sukoba između Hrvata i Bošnjaka u Bosni i Hercegovini. Ipak, mnoga pitanja ostala su i dalje otvorena, a jedno od onih koja su se najviše nametala bio je status grada Mostara koji je bio podijeljen na dva dijela.

Duhovni koncert "Vjerujem" ispunio stadion u Mostaru

Na stadionu "Pod bijelim Brijegom" u Mostaru, u subotu 8. lipnja, pred više od 13.000 posjetitelja, održan je veliki duhovni i humanitarni koncert pod nazivom "Vjerujem", u organizaciji udruge "Otac".

Podjela službi bogoslovima u Mostaru

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić je za vrijeme euharistijskoga slavlja, 27. prosinca, na svetkovinu župnog zaštitnika sv. Ivana u crkvi sv. Ivana, apostola i evanđelista u Mostaru primio trojicu kandidata za sveti red za Mostarsko-duvanjsku biskupiju, jednog kandidata za Trebinjsko-mrkansku biskupiju te postavio u službu čitača lektora jednog bogoslova Mostarsko-duvanjske biskupije.

FOTO Izložba jaslica povodom 800. obljetnice uprizorenja prvih živih jaslica

Povodom 800. obljetnice od kada je sv. Franjo prikazao prve jaslice u Grecciu, franjevci i franjevke iz Hercegovine odlučili su upriličiti izložbu jaslica u galeriji “Rondo” u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Na svečanom otvorenju sudjelovali su fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Josip Vlašić, područni duhovni asistent OFS-a, s. Franka Bagarić, provincijska predstojnica Školskih sestara franjevki Krista Kralja, Provincije Svete Obitelji u Hercegovini, te Marijana Barbarić, područna ministra Franjevačkog svjetovnog reda u Hercegovini.

Holywin u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, BiH i Srbiji

Molitveno bdijenje mladih 'Holywin – svetost pobjeđuje', uoči svetkovine Svih svetih, održava se i ove godine u ponedjeljak, 31. listopada, u večernjim satima diljem domovine, ali i izvan granica Hrvatske. Time se kroz molitvu, a ponegdje i dramski prikaz života nekog sveca, na poticajan način mladima nastoji približiti važnost molitve za pokojne, u odmaku od tzv. Halloweena.

Đakonsko ređenje u Mostaru

Po rukama mostarsko-duvanjskoga biskupa i trebinjsko-mrkanskoga upravitelja mons. Petra Palića đakonsko ređenje primili su Luka Cvitanović (župa sv. Petra i Pavla Mostar), Mato Puljić (katedralna župa Marije Majke Crkve – Mostar), Antonio Zirdum (župa sv. Ivana Apostola i Evanđelista – Mostar), Gabrijel Pavlović (župa sv. Petra i Pavla – Rotimlja), fra Ante Begić i fra Željko Tomić (župa Bezgrješnog začeća BDM – Posušje) te fra Ante Vukoja (župa sv. Petra i Pavla – Kočerin).

Hercegovina bogatija za šest novih svećenika

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić je na svetkovinu sv. Petra i Pavla, 29. lipnja u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve predvodio euharistiju na kojoj je zaredio šestoricu novih svećenika. Petorica svećenika zaređena su za Hercegovačku franjevačku provinciju: fra Ivan Crnogorac, fra Fran Ćorić, fra Marin Mikulić, fra Slaven Tomić i fra Alojzije Slavko Anđelić te jedan za Mostarsko-duvanjsku biskupiju – don Zvonimir Rezo, prenosi Crkva na kamenu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja