Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mladi-i-strahovi

Molitva je najjače oružje protiv straha i anksioznosti

Za koncentraciju na pozitivno i za dobivanje samokontrole, dobro je naučiti vježbe disanja. A najbolje od svega je koncentrirati se na molitvu. Onu najveću i najjednostavniju. Na Očenaš i na Krunicu. Nevjerojatno je koliko malo vremena treba za smirenje i za osjećaj povratka snage i volje, kada se tako počne dan ili u krizi. Nekoliko dubokih udaha, nekoliko puta ponoviti Očenaš, jedna desetica... I to je to.

Molitva za oslobođenje od straha

Zahvaljujem ti za ljubav i milost prema meni i mojoj obitelj. Zahvaljujem ti što su Sotona i njegove horde, nemoćni pred Tobom i tvojom milošću. Stavljam sebe i svoju obitelj u tvoje moćne i nježne ruke.

POD KRIŽEM Radosno življenje došašća

Radosno življenje vremena došašća i borba sa strahovima bila je tema emisije "Pod križem" koju je 15. prosinca uredio i vodio vlč. Nikola Jurković, uz goste preč. Vladu Razuma, rektora kapelice Corpus Domini i preč. Matiju Pavlakovića, rektora Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati.

Mladi, tjeskobni ste, uplašeni, usamljeni? Ovo je nešto za vas!

Frustracija zbog ograničavanja socijalnih kontakta i izlazaka, osjećaj usamljenosti, zabrinutost oko završetka školske godine i mature, prevelik stupanj kritike odraslih u odnosu na odgovornost mladih, ali i strah od zaraze za članove svojih obitelji samo su neki od problema s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj tijekom pandemije koronavirusa.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja