Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mediteranski-teoloski-susreti

Zajedno promišljati: Kakva smo Crkva i kakva Crkva želimo biti?

Pozdravnim govorom riječkog nadbiskupa Mate Uzinića i predavanjem Timothyja Radcliffea, dominikanca i katoličkog svećenika s Oxforda na temu: “Koliko bi katoličanstvo trebalo tvrditi da je univerzalno?“, u ponedjeljak 17. srpnja u Domu pastoralnih susreta u Lovranu službeno su započeli 2. Mediteranski teološki susreti koje organizira Riječka nadbiskupija na temu: “Crkva ili sekta: između otvorenosti i ekskluzivnosti”.

U Lovranu kreće ekumenski program za studente teologije iz Hrvatske i regije

Mediteranski teološki susreti, ekumenski program za studente teologije iz Hrvatske i regije u organizaciji Riječke nadbiskupije ove je godine posvećen temi „Crkva ili sekta: između otvorenosti i ekskluzivnosti“. Program započinje misnim slavljem u nedjelju 16. srpnja u Lovranu, a svečano otvorenje bit će prijepodne u ponedjeljak 17. srpnja kada će sudionike pozdraviti riječki nadbiskup Mate Uzinić.

Nadbiskup Uzinić o medijskim napisima o evangeličkoj pastorici: Kao čovjek, kršćanin, svećenik i katolički nadbiskup sam duboko pogođen

"Ponovno se, nažalost na najprimitivniji mogući način, potvrdila istinitost tvrdnje da je 'naša javnost i komunikacijski prostor (i onaj vjerski i crkveni) zatrovan brbljanjem, pojeftinjenim pa i vulgarnim zloupotrebama velikih, svetih riječi: Bog, Isus, evanđelje, Gospa, život…' I da se 'istodobno kroz te bujice riječi ponekad sije toliko nepodnošenja, osuda, toliko mržnje.'", poručuje riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić u osvrtu na medijske napise o evangeličkoj pastorici u Rijeci Melaniji Ivančević.

Ljetna škole teologije u Dubrovniku promijenila naziv i sadržaj programa

Na sjevernom Jadranu ponavlja se iskustvo Ljetne škole teologije u Dubrovniku koju je biskup Mate Uzinić promovirao 2019. i 2021. godine, a koja se sada održava u prijestolnici Kvarnera gdje je sada mons. Uzinić nadbiskup koadjutor. Četrdeset studenata i pet katoličkih, pravoslavnih i protestantskih teologa s Balkana, Europe i SAD-a od 10. do 16. srpnja raspravljat će na temu "Sloboda i odgovornost za izgovorenu riječ".

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja