Budi dio naše mreže

Ključna riječ: marijana-petir

Biskup Košić: Što će nam u zlato obučene crkve, škole i bolnice ako nemamo ljudi? Zato vas molim, ostanite u Hrvatskoj!

Biskupijska zaklada „Fra Bonifacije Ivan Pavletić“ i ove godine dodijelila je, na tradicionalnom susretu stipendista i prijatelja, 90 ugovora o stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije. Ugovore su im u subotu 10. prosinca uručili sisački biskup Vlado Košić i ravnatelj zaklade dr. Domagoj Mosler, a uz njih susretu je nazočilo i petnaestak prijatelja Zaklade.

Za europski politički portal zastupnica Marijana Petir odgovorila: „Je li Isus bio ljevičar ili desničar?“

Europsko izdanje političkoga portala politico.eu objavilo je uoči Božića članak pod naslovom „Je li Isus bio ljevičar ili desničar?“ s podnaslovom „Vatikan se bori da zadrži politiku izvan vjere, a religiju izvan politike“ u kojem je svojim promišljanjima sudjelovalo više sugovornika, među kojima je bila i zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir.

Na konferenciji Međunarodne mreže katoličkih zakonodavaca sudjelovala Marijana Petir: Velika je uloga kršćanskih lidera u pomoći progonjenim kršćanima

„Korona kriza je pokazala da tehnologija nudi ogromne mogućnosti, ali i da je ne može zamijeniti ljudska interakcija. Zato je bilo važno razgovarati o dalekosežnim moralnim, etičkim i društveno-političkim dilemama koje razvoj donosi, posebno u doba krize, i koje predstavlja za čovječanstvo te koja je uloga kršćanskih lidera u cijelom tom procesu“, rekla je za Hrvatsku katoličku mrežu Marijana Petir nakon povratka sa skupa.

Marijana Petir: Dajmo sve od sebe da Banovina oživi

"Važno je napomenuti kako nakon ovoga svega treba omogućiti ljudima da ostanu, rade i žive na Banovini jer ako im se to ne omogući sve će biti izgubljeno. Potrebno je napokon staviti Banovinu u fokusu i dati sve da Banovina oživi i da nastavi živjeti", rekla je za HKR Marijana Petir.

VIDEO Hrvatska pomoć progonjenim kršćanima

Hrvatska Vlada odlučila je financijski pomoći progonjenim kršćanima. To je bila tema emisije Hrvatskoga katoličkoga radija „Argumenti” u četvrtak 26. studenoga urednika i voditelja Ivana Taševa, a o kojoj su govorili ministar vanjskih i europskih poslova dr. Gordan Grlić Radman, saborska zastupnica Marijana Petir i alumni Philos Projekta Klara Barišić.

ARGUMENTI O ŽENAMA NA SELU Zapostavljene su, a toliko pridonose razvoju sela

Uz Svjetski dan žena na selu „Argumenti“ HKR-a u četvrtak 15. listopada bili su posvećeni položaju žena na selu u Hrvatskoj. Tri su sugovornice iz različitih vidika pokušale dati odgovore na pitanja: Živi li se na selu sretnije i bezbrižnije? Jesu li ženama na selu osigurana jednaka prava kao i drugima? Cijeni li se dovoljno uloga žena u proizvodnji hrane?

Tugomir Majdak: Trebamo povećati izvoz u Njemačku jer imamo im što ponuditi, poglavito u prehrambenoj industriji

"U Hrvatskoj ima oko 170.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Prema novom Zakonu o OPG-ovima njih oko 70.000 će biti tržišno orijentirani, dok će ostali biti samoopskrbni OPG-ovi. I na tragu nove zajedničke poljoprivredne politike Hrvatska će se založiti za definiranje kvalitetnijih kriterija kako bi ta gospodarstva u novom programskom razdoblju imala bolji pristup europskim sredstvima", naglasio je to državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, gostujući u četvrtak 23. siječnja, u HKR-ovoj emisiji 'Argumenti', urednika Ivana Taševa na temu: Kako se Hrvatska predstavila na 'Zelenom tjednu' u Berlinu te poboljšava li ili otežava EU produktivnost hrvatske poljoprivredne proizvodnje. U emisiji je gostovala i Marijana Petir, bivša europarlamentarka te Ivica Šarec, predsjednik Prve proizvođačke organizacije žitarica Posavine i Moslavine.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja