Budi dio naše mreže

Ključna riječ: litanije

Povodom devetnice predstavljena nova knjiga o sv. Padre Piju

Nakladnička kuća Verbum u srijedu 14. rujna na konferenciji za medije predstavila je knjigu Riječi nade. U povodu početka devetnice sv. Padre Piju donosimo vijest o izlasku nove knjige omiljenog sveca i mističara te molitvu i litanije svecu.

Devetnica sv. Benediktu, zaštitniku Europe

Devetnica sv. Benediktu počinje 2. srpnja i traje do 10.srpnja, dana prije svečeva blagdana. Može se moliti u svakoj potrebi i kao zahvala za primljene milosti i zaštitu sv. Benedikta.

Devetnica sv. Ivanu Krstitelju

Blagdan svetog Ivana Krstitelja slavimo u petak, 24. lipnja u povodu kojeg u nastavku donosimo molitvu devetnice s litanijama.

Poslušajte pjevane litanije sv. Ante

Projekt pjevanih litanija sv. Anti u čast nastao je u povodu osamstote obljetnice prvog javnog nastupa sv. Ante i njegove prve propovijedi u Forliju (Italija) 1222. godine. Tada potpuno nepoznati svećenik iz Portugala, zaintrigirao je mnoge svojim izvrsnim poznavanjem Svetoga pisma, elokventnošću i spontanim nastupom bez unaprijed pripremljenih govora, i osvojio je mnoga srca.

Molitva i litanije sv. Tereziji Avilskoj

"U našemu društvu, u kojem često manjka duhovnih vrijednosti, sveta Terezija nas uči biti neumornim svjedocima Boga, njegove prisutnosti i njegova djelovanja", rekao je o svetoj Tereziji Avilskoj papa Benedikt XVI. u veljači 2011. godine.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja