Budi dio naše mreže

Ključna riječ: lazne-vijesti

U irskim katoličkim domovima nije bilo namjernih ubojstava ili zanemarivanja djece

U nekoliko nedavnih TV intervjua, glavna promotorica skandala, Catherine Corless, ponavljala je svoju tvrdnju da su djeca u tim ustanovama umirala od gladi. Međutim, nakon punih sedam godina istrage, Komisija je utvrdila da ni u jednoj od ovih ustanova nijedno dijete nije umrlo od gladi. Štoviše, Komisija, osnovana kao izravan rezultat Corlessinih tvrdnji, nije pronašla dokaze koji bi potkrijepili njezine druge tvrdnje.

ARGUMENTI HKR-a o lažnim vijestima i informacijskom ratu između Ukrajine i Rusije

"Lažne vijesti i informacijski rat" bila je tema HKR-ovih Argumenata u srijedu, 6. travnja u kojima su gostovali Marja Čolak, glavna urednica portala Zagreb.info, dr. sc. Nikola Brzica, bivši pomoćnik ministra obrane i dr. sc. Kristijan Sedak, komunikacijski stručnjak s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Govorničke akademije Demosten. Urednik i voditelj emisije je Davor Dijanović.

Igor Kanižaj: Lažne vijesti kao nova propaganda

Vijenac, središnji hrvatski list za kulturu i umjetnost, ove godine slavi 150 obljetnicu. Tim povodom Hrvatska katolička mreža prenosi najzanimljivije tekstove iz ovog dvotjednika za kulturu Matice hrvatske.

Lažne vijesti, manipulacija istinom i medijska pismenost u Argumentima HKR-a

Porast broja lažnih vijesti, različite manipulacije u medijima i na društvenim mrežama i borba za istinu neke su od tema o kojima je bilo riječi u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u utorak, 29. siječnja. Povod emisiji bile su navodne kompromitirajuće fotografije ministra Tolušića.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja