Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krscani

Nastavlja se nasilje nad kršćanima u Indiji

Neredi su izbili nakon što je indijska vlada osnovala povjerenstvo koje bi trebalo istražiti izgrede između hinda i kršćana početkom svibnja u kojima je poginulo 98 osoba a protjerano 45 tisuća.

Teška vremena za vjeru? Bilo je i težih

Ono što se za današnja vremena može reći jest da su pred kršćane donijela nove izazove i drugačiju prijetnju. Granica između kršćanskoga i nekršćanskoga, između vjere i zablude, koja je prije bila oštra, jasna i razmjerno lako spoznatljiva, danas je često zamagljena i konfuzna.

Kako je biti katolički svećenik u Katru?

Uoči važne utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na SP u Katru, pročitajte kako žive kršćani u toj arapskoj zemlji. Primjerice, kada o. Charbel Mhanna treba nabaviti misno vino, može to učiniti na jedinom mjestu na kojemu se stanovnicima Katra prodaje alkohol i pritom mora koristiti posebnu karticu koju izdaje katarska Vlada.

Vjerska slika Ukrajine

Ukrajinska grkokatolička Crkva (ukr. Українська греко-католицька церква (УГКЦ)), također poznata kao Ukrajinska katolička Crkva, jedna je od izravnih sljednica srednjovjekovne Ukrajinske Crkve, osnovane prihvaćanjem kršćanstva u Ukrajini, odnosno Kijevskoj Rusi 988. godine. Spada među vodeće katoličke Crkve u Europi i ujedno je najveća Katolička Crkva prema bizantskom crkvenom obredu te izravno odgovorna Svetoj Stolici.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja