Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krizari

Devetodnevni molitveni hod uz bl. Ivana Merza putem WhatsAppa

U organizaciji Župe bl. Ivana Merza u Španskom te Križara održat će se preko aplikacije WhatsApp od 1. do 10. svibnja devetodnevni molitveni hod s bl. Ivanom Merzom. Poruku od Križara upućenu sudionicima prenosimo u cijelosti.

Prijavi se na e-devetnicu bl. Ivanu Merzu!

Župa bl. Ivana Merza iz Španskog u Zagrebu zajedno s Križarskom organizacijom organizira e-devetnicu bl. Ivanu Merzu uoči njegova blagdana, gdje ćete moći upoznati ovoga sveca putem svakodnevnih poruka putem WhatsAppa.

Proslava Papina dana

Prva proslava Papina dana u Hrvatskoj održana je na inicijativu bl. Ivana Merza u veljači 1926., a nakon njegove smrti Središnje križarsko vodstvo nastavilo je organizirati svečane proslave kako bi prigodno obilježili taj dan.

Hrvati jedinstveni u svijetu – 'Papin dan' samo kod nas organiziraju laici

Proslavu 'Papinog dana', 13. ožujka, čine večernja misa u zagrebačkoj katedrali, potom središnja svečana akademija u obližnjoj dvorani 'Vijenac', a od prije tri godine Hrvati organiziraju i 'Papin dan u školi' koji ima odličan odaziv, poručuje Darijo Burjan, predsjednika Križarske organizacije, i u ime organizatora poziva druge škole da se uključe jer još nije kasno. Prošle godine je sudjelovalo 24 škola.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja