Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kontemplativni-redovi

Kartuzijanci - skriveno blago Crkve

Uz blagdan sv. Brune, osnivača kartuzijanskog reda, donosimo i kratku povijest Reda te najvažnije karakteristike ovih monaha koji svojim molitvama "drže" Crkvu i svijet.

Klarin jednostavan put kontemplacije

Sveti Franjo i sveta Klara pokazuju nam običan put kontemplacije, put doista nastao Utjelovljenjem Riječi, put dostupan našemu siromaštvu. Možemo li u svom siromaštvu vidjeti Kralja slave?

Vjera koja nije kontemplativna, nije dostojna Boga!

Kroz svoju danonoćnu molitvu monah dovikuje svojim suvremenicima poruku, poruku za koju su oni uglavnom poprilično otvoreni. Ova poruka im najavljuje vječnost, nebesku domovinu koju ne vidimo, a kojoj se približavamo. Pročitajte promišljanje monaha Doma Gérarda Calveta, OSB, o monaškome pozivu.

Zašto su kontemplativni samostani nevidljiva, zelena "pluća" svijeta?

Iako ih ne vidimo, kontemplativni redovnici i redovnice kontinuirano udahnjuju život svijetu. Poneki se pitaju koji je smisao i koja vrijednost njihova postojanja u našem vremenu, u kojem ima toliko mnogo hitnih situacija gdje bi se valjalo suočiti sa siromaštvom i oskudicom. Kakav učinak može imati njihova molitva u vidu rješenja tolikih konkretnih problema koji neprekidno pogađaju čovječanstvo?

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja